hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan can kurtaracak hatırlatma

    Jandarmadan can kurtaracak hatırlatma
    expand

    Jandarmadan can kurtaracak hatırlatma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) – DÜZCE İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazalı açıklamada yaz aylarının gelmesi ile birlikte motosiklet kullanımının arttığına dikkat çekilerek, motosiklet sürücülerine önemli ve hayat kurtaracak hatırlatmalarda bulunuldu.
    Düzce İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada motosiklet sürücüleri için hayati önem taşıyan bazı hatırlatmalar yapıldı. Açıklamada motosiklet kullanıcılarının kazalarda önemli risk altında olduğu hatırlatılarak “Motosiklet kullanırken mutlaka kask takın.  Kesinlikle kaldırımlarda ve trafiğe kapalı yollarda motosiklet kullanmayın. Motosikletinizin egzoz susturucuları ile asla oynamayın. Egzoz patlatma ve yüksek sesli egzoz takmak suretiyle gürültü kirliliği yapmayın. Can güvenliğiniz için yoğun trafikte araçların arasından geçmeye çalışmayın. Sollama kurallarına mutlaka uyun. Şehir içi ve şehirler arası hız limitlerine mutlaka uyun.  Seyir halinde iken asla telefon kullanmayın.  Motosikletin taşıma sınırı dışında yük ve yolcu almayın” denildi.
    Ayrıca motosiklet sürücülerinin kask takması gerektiğine vurgu yapılarak “Motosiklet kullanırken seni koruyan bir kaporta yok. KASK takmadan karışacağın bir kazada başından alacağın bir darbe neticesinde ömür boyu yatağa veya protez ekipmanlara bağlı bir hayatı yaşamak zorunda kalabilir, hatta sevdiklerinden, ailenden ve hayattan kopabilirsin” ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow