hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ziraat Odası'ndan, Çiftçi Kayıt Sistemi uyarısı

    Ziraat Odasından, Çiftçi Kayıt Sistemi uyarısı
    expand

    Ziraat Odası'ndan, Çiftçi Kayıt Sistemi uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) - DÜZCE Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, çiftçilerin mağdur olmaları için 1 Eylül tarihi mesai bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

    Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Çiftçi Kayıt Sistemi yaptırmayan çiftçileri uyararak, "2020 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre 1 Eylül tarihi saat 17.00'ye kadar uzatıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olmayı unutan çiftçiler mutlaka sisteme kayıtlarını yaptırmalı ve alan bazlı gelir desteğinden yararlanmalıdırlar." dedi.

    Öztürk ayrıca yine çiftçilere çağrıda bulunarak, "ÇKS’ye kayıt olmayan çiftçilerimiz 2020 yılı alan bazlı gelir desteğinden yaralanamadığı gibi herhangi bir afet durumunda sigorta ödemesi alamıyorlar. En önemlisi ise bu yıl fındık alacağını açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne fındık satamayacaklar. Çiftçilerimizin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmak şartı ile yine Tarım İl Müdürlüğü'ne bizzat giderek dilekçelerini vermeleri gerekmektedir. 2020 yılının tüm çiftçilerimize bol kazançlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow