hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AFAD'ın Deprem Simülasyon TIR'ı Edirne'de

    AFADın Deprem Simülasyon TIRı Edirnede
    expand

    AFAD'ın Deprem Simülasyon TIR'ı Edirne'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - İSTANBUL'da Silivri açıklarında bugün gerçekleşen 4.6 büyüklüğündeki deprem sırasında, AFAD ekipleri ise Edirne'de Deprem Simülasyon TIR'ında vatandaşları depreme karşı bilinçlendirdi. Büyük ölçekli bir depremde ne yapılması gerektiği ve nasıl korunacağının anlatıldığı TIR'da yaklaşık 1 dakika boyuna depreme maruz kalan vatandaşlar, korku dolu anları deneyimledi.

    Edirne'de AFAD ekipleri tarafından, depremlere nasıl hazırlıklı olunacağı ve deprem sırasında ne yapılması gerektiğinin anlatıldığı Simülasyon TIR'ı vatandaşlarla buluştu. Kentin tarihi simgesi Eski Camii yanında konuşlanan TIR'da, vatandaşlara yaklaşık 1 dakika boyunca olası büyük ölçekli bir depremde neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Teorik eğitimin ardından 5 şiddetinde depreme maruz kalan vatandaşlar korku dolu anları deneyimlerken bir yandan da panik yapmadan neler yapmaları gerektiğini gördü. Yaşatılan simülasyon depremin, İstanbul'da Silivri açıklarında gerekleşen 4.6 büyüklüğündeki depremle aynı gün ve saatlere denk gelmesiyse ilginç bir tesadüf olarak değerlendirildi. 

    AFAD Edirne İl Müdürü Kürşat Erata, depremden korkarak değil, ne yapılması gerektiğini bilerek az zarar görüleceğini ifade etti. Erata, "Depremden korkarak değil, depremde ne yapmamız gerektiğini bilerek ve buna göre yaşarsak çok az zayiat veririz. Biz bunları teorik eğitimlerle veriyoruz ancak simülasyon tırı harici verdiğimiz eğitimlerde gerçek bir deneyim yaşatamıyoruz. TEKNOFEST'ten sonra ilk olarak TIR Edirne'ye geldi. Burada depremi hissettirerek verilen teorik eğitimleri gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz. Bunların tecrübe edilmesi çok önemli. Deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler vatandaşlarımıza öğretiliyorö  dedi. 

    Erata, Deprem Simülasyon TIR'ının 28 Eylül'e kadar kentin çeşitli bölgelerinde vatandaşlarla buluşacağını kaydetti.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow