hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DSİ'nin Edirne'de arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor

    DSİnin Edirnede arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor
    expand

    DSİ'nin Edirne'de arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE, (DHA)- DEVLET Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Edirne'de devam eden toplulaştırma çalışmalarının bugüne kadar 1 milyon 22 bin 720 dekara denk gelen yüzde 23'lük kısmın tamamlandığını belirterek, kalan yüzde 64'lük kısımda ise çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.  Yıldız ayrıca Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan Trakya genelinde ise 202 yerleşim yerinde toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

    DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Edirne merkezde ve Trakya genelinde devam eden toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Yıldız, Edirne'de çalışmaların yüzde 23'ünün  tamamlandığını ifade ederken, Trakya genelinde ise 202 yerleşim bölgesinde toplulaştırmanın sürdüğünü ifade etti. Yıldız, "Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

    'EDİRNE'DE TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAME DİYOR'

    Edirne'de devam eden 8 projenin tamamlanmasıyla il genelinin yüzde 87'sinde arazi toplulaştırma projelerinin tamamlanacağını dile getiren Yıldız, "Edirne İlinde arazi toplulaştırma yapılabilecek 4.402.950 dekar alanın %23 ’lük kısmı olan 1.022.720 dekar alanda çalışmalar tamamlanmış, %64’ lük kısma tekabül eden 2.813.220 dekar alanda çalışmalar 8 proje ile halen devam etmektedir. DSİ 11. (Edirne) Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan ve halen devam eden 8 adet AT ve TİGH Projesinin tamamlanması ile Edirne İlinin % 87’ sinde arazi toplulaştırma projeleri tamamlanmış olacaktır. Devam eden projeler kapsamında olan ve hızla devam eden Çakmak 2. Kısım AT ve TİGH Projesi dahilinde bulunan Meriç İlçesinde 23 yerleşim biriminden 16’ sın da AT ve TİGH tamamlanarak arazi maliklerine yeni tapuları verilmiş, 4 yerleşim biriminin geçici yer teslimleri yapılmış ve 2 yerleşim biriminin ise projeleri kadastro kontrolüne gönderilmiştir. Yerleşim birimlerinde toplam 498 km yol yapılmış ve 287 km tarla içi yol 341.900 m3 stabilize malzeme ile kaplanmıştır. Projenin %69’ u tamamlanmış olup 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir" dedi.

    'TRAKYA GENELİNDE 202 YERLEŞİM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

    Ayrıca çalışmalar kapsamında; sınırları düzeltme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldığını da söyleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "DSİ 11. (Edirne) Bölge Müdürlüğümüz faaliyet alanlarında olan Edirne İlinde 8 proje, Tekirdağ ve Kırklareli İllerinde ise 1’er proje olmak üzere toplam 10 adet Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi ile toplam 202 yerleşim birimini kapsayan 3.925.220 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları Trakya Bölgemizde hızla devam etmektedir. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow