hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Belediye Başkanı Gürkan, altyapı için 'sabır' istedi

    Edirne Belediye Başkanı Gürkan, altyapı için sabır istedi
    expand

    Edirne Belediye Başkanı Gürkan, altyapı için 'sabır' istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan sabır beklediğini söyledi. Tüm amaçlarının vatandaşlara sağlıklı su içirmek ve yaşanabilecek olası su baskınlarından kurtarmak olduğunu ifade eden Gürkan, "Evet bize kızıyorsunuz, öfkeleniyorsunuz, bunun farkındayım. Ama benim mücadelem sizi bu borulardan akan sulardan kurtarmak, bu eski borulardan kurtarmak. Biz, bu temiz borularla evinize su getirmek istiyoruz" dedi.


    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yaklaşık 5 aydan bu yana devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışmalar sırasında şehirde bozuk olan yollar, su kesintileri gibi problemlerden dolayı vatandaştan sabır beklediklerini ifade eden Gürkan, kentin altyapı sistemindeki eski boruları da sergileyerek çalışmaların gerekliliğini açıkladı. Gürkan, tüm amaçlarının vatandaşa temiz su içirmek olduğunu ifade ederken, çalışmaların başladığı 5 aylık süreçte de yağan hiçbir yağmurda taşkın yaşanmadığına dikkat çekti.

    'SİZİ KIZDIRMAYI GÖZE ALARAK BU İŞİ YAPIYORUZ'

    Altyapı çalışmalarında yaşanan su kesintilerinin iki ana nedeni olduğunu söyleyen Gürkan, vatandaşın kızmasını göze alarak altyapıya devam edeceklerini ifade etti.  Gürkan, "Ben geçenlerde dedim ki; 'kullandığımız boruları görseniz bırakın su içmeyi, elinizi yüzünüzü yıkamazsınız'. Evet bize kızıyorsunuz, öfkeleniyorsunuz, bunun farkındayım. Ama benim mücadelem sizi bu borulardan akan sulardan kurtarmak, bu borulardan kurtarmak. Biz, bu temiz borularla evinize su getirmek istiyoruz. Kaç yıl kalırsa kalsın toprağın altında, asla paslanmayacak, bozulmayacak, bakteri üretmeyecek hijyene sahip bu borularla evinize su getirmek için sizi kızdırmayı göze alarak bu işi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

    'BİRAZ ANLAYIŞ VE SABIR GÖSTERİN'

    Türkiye genelinde kısa süreli çok şiddetli yağan yağışlara da dikkat çeken Gürkan, doğal afetin siyaseti olmadığını belirtti. Gürkan, "Pazar günü yağan yağmurdan sonra bazı arkadaşlarımız sosyal medyaya fotoğraflar koydu, 10 dakika yağmur yağdı Edirne böyle oldu diye. Bunun siyaseti yok, partisi yok. Doğal afet siyaset, parti dinlemez. Allah hiçbir şehrimizde böyle bir şeyin yaşanmasına müsaade etmesin. Aynı gün biz de 10 dakikalık yoğun yağıştan sonra 3 noktada yolları kapatmak zorunda kaldık. Ama şehrimizde daha henüz altyapı çalışmaları bitmemiş olmasına rağmen ne bir işyerini ne bir evi su bastı. Hiçbir belediye başkanı şehrinin sel sularına teslim olmasını istemez. Lütfen doğal afetleri siyasete malzeme yapmayalım. Bu doğru bir davranış değil. Bunun birbiriyle kıyaslaması olmaz. O nedenle bize biraz anlayış, biraz sabır gösterin" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow