hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Belediyesinden depremzedelere yardım kolisi

    Edirne Belediyesinden depremzedelere yardım kolisi
    expand

    Edirne Belediyesinden depremzedelere yardım kolisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi  depremzedlerin kullanması için hazırladığı yardım kolililerini İzmir'e gönderdi.

    İzmir'de meydana gelen depremin ardından Edirne Belediyesi oluşturulan ihtiyaç listesine göre yardım kolisi hazırladı. Hazırlanan yardım kolileri kamyona yüklenerek  İzmir'deki deprem zedelere gönderildi.

     Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan,"İzmir’de, deprem bölgesinde gerçekten de çok etkileyici olaylara şahitlik ettiklerini belirten Gürkan, “ Her siyasi partiden, her görüşten, devletimizin her kurumundan görevliler vardı, çalışanlar, mücadele edenler vardı. Bu Türk Milleti’nin böyle zor zamanlarda dayanışma ruhunun ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün ilk etapta nelere ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Kuru gıda paketlerine, çocuk bezlerine, kadın hijyenik petlere, maskeye, dezenfektana ihtiyaç var. Ben de bu yerinde yaptığımız tespitlerle Başkan Yardımcımız Ertuğrul Bey’i aradım. Biz pandeminin artacağını öngörerek, Edirne için maske stoklamıştık, kış günleri için. Bunların bir bölümünü bugün İzmir’e gönderiyoruz. İzmir’deki hemşerilerimizin dayanışma duygusu içerisinde Edirne Halkı’nın dayanışma duygusunu ifade etmesi adına 250 bin adet N-95 maske, bin adet 1 litrelik el dezenfektanı, 500 paket çocuk bezi, 200 paket kadın hijyen pedi, 3 bin çift yetişkin ve çocuk çorabı gönderiyoruz. Çünkü insanlar hiçbir şeylerini alamayarak, evlerinden çıkmak zorunda kalmışlar. Diğer taraftan da vatandaşlarımız kullanılmamış battaniye, kuru gıdalar, çadırlarda yaşayabilmeleri için çadır kampetleri varsa vatandaşlarımız Edirne Belediyesi ana binaya bırakabilirler, biz onları toparlayıp, tekrar göndereceğiz. Hepimiz İzmir’in yanındayız, yüreğimiz İzmir’le atıyor, atmaya devam edecek” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow