hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Belediyesi'nden, meme kanseri eğitimi

    Edirne Belediyesinden, meme kanseri eğitimi
    expand

    Edirne Belediyesi'nden, meme kanseri eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların en çok yakalandığı kanser türü olan meme kanserine dikkat çekmek adına Genel Cerrahi Meme Endokrin Cerrahisi Uzmanı  Prof. Dr. Atakan Sezer’in katılımıyla ‘Meme Kanseri Söyleşisi’ düzenledi. Prof. Dr. Atakan Sezer, her 8 kadından birini meme kanserine yakalandığını söyledi.

    Kadınlar için birçok konuda eğitimler düzenleyen Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; bu kez de en çok görülen kanser türlerinden biri olan Meme Kanserine dikkat çekti.  Edirne Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Genel Cerrahi Meme Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atakan Sezer  meme kanserinde en çok merak edilenleri cevapladı.

    Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Prof. Dr. Atakan Sezer, kadınlara minnettar olduklarını söyledi.

    Her dört kadından birinin meme şikayetleri ile ilgili bir doktora başvurduğunu belirten Prof. Dr. Sezer, “Bu kadınların yüzde 80’nin de iyi huylu bir meme hastalığı; yüzde 20’sinde ise meme kanseri var. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre meme kanseri kadınlardan yüzde 23 ile en çok görülen kanser türü. Meme kanseri ölüm sebepleri arasında birinci sırada” dedi.

    Memenin yapısı hakkında da detaylı bilgi veren Prof. Dr. Sezer, “Meme kanseri en hızlı artan kanserlerin başında yer alıyor. 8 kadından biri meme kanseri. Her 3 dakikada bir meme kanseri tanısı konuluyor. Türkiye’de her yıl 30 bin kadına tanı konuluyor. Tedavi edilmeyen bir meme kanseri hastası en fazla 36 ile 40 ay arasında yaşıyor. Yaş ilerledikçe meme kanseri riski de artıyor. Meme kanserinin yüzde 99’u kadınlarda yüzde 1’i ise erkeklerde görülüyor. Aile öyküsünün olması riski arttırıyor. Meme kanserinin yüzde 5 ile 10’u genetik” diyerek risk faktörlerini açıkladı.

    Prof. Dr. Atakan Sezer, meme kanserinin belirtileri hakkında da katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi; kendi kendini muayyenin önemine değindi. Prof. Dr. Atakan Sezer, daha sonra da katılımcıların sorularını yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow