hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne kan bağışında ikinci oldu

    Edirne kan bağışında ikinci oldu
    expand

    Edirne kan bağışında ikinci oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRK Kızılayı Edirne Şubesi Kan Bağış Merkezi, 2019 yılında Türkiye genelinde kan alımını en çok arttıran ikinci şehir oldu. Edirneli vatandaşları duyarlılığından dolayı kutlayan Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, amaçlarının en fazla bağış yapan il olmak olduğunu söyledi.

    Türk Kızılayı Edirne Şubesi, yeniden düzenledikleri Aşevi ve misafirhanesini tanıtmak üzere basın toplantısı düzenledi. 115 öğrencinin kalabileceği misafirhane oluşturulan ve aşevi tamamen yenilenen binanın tanıtım toplantısında konuşan Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Edirne Kan Bağış Merkezi’nin Türkiye’de kan bağış alımını en çok arttıran  ikinci il olduğunu ifade etti.

    Edirneli vatandaşları duyarlılıklarından dolayı tebrik eden Çakay, "Edirne kan merkezimizin şöyle bir özelliği var. Türkiye’de kan alımını arttıran, en fazla artış sağlayan ikinci iliz. Bunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız sözleşmenin de çok büyük etkisi var. Edirneli vatandaşlarımızın duyarlılığının da çok etkisi var. Edirne’deki vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılıktan da gurur duyuyorum ve hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız en fazla bağış yapan il olmak. İnşallah gerçekleştiririz" dedi.

    Yıllardır faaliyeine devam eden Aşevi’nin yenilendiğini de söyleyen Çakay, "3-4 ay öncesine kadar aşevimizi yeniden restore ettik. Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı yeni standartlarına uygun hale getirdik. Kalebodurundan, doğalgaz tesisatından, tencere ve kazanımıza kadar kullandığımız tüm malzemeleri değiştirdik. Bununla birlikte binamızın kullanılmayan 12 dairesi vardı. Bu dairelerin hepsini tekrar elden geçirerek, hepsinin tuvalet ve banyolarını, pis su ve temiz su tesisatlarını, kalorifer tesisatlarını, odaların elektrik tesisatlarını elden geçirdik, boya ve badanasını yeniden yaparak 115 kişinin kalabileceği bir misafirhane haline getirdik. Şu an 92 öğrenci misafirimiz var. Bunların yüzde 90’ı Balkanlar’dan gelen öğrenciler" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow