hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Milli Eğitim Müdürü: Salgında öğretmenler büyük fedakarlık gösterdi

    Edirne Milli Eğitim Müdürü: Salgında öğretmenler büyük fedakarlık gösterdi
    expand

    Edirne Milli Eğitim Müdürü: Salgında öğretmenler büyük fedakarlık gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, koronavirüs salgını nedeniyle okullarda eğitim ara verildiği dönemde, eğitim camiasının büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek, "Özellikle öğretmenlerimiz büyük fedakarlık yaptılar. Bizzat maske üretiminde çalıştılar, hem de maske dağıtımında da okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bulundular. Ev ev dolaşarak dağıttılar. Yine öğretmenlerimiz canlı derslerini yaptılar" dedi.

    Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, koronavirüs salgını nedeniyle okulların 15 Mart'ta kapatılmasının ardından uzaktan verilen eğitim sürecin değerlendirdi. Bu süreçte öğretmenlerin, müdürlerin hem de müdürlük personelinin büyük fedakarlıkla çalıştığını söyleyen Arpacı, sadece BİLSEM bünyesinde bu süreçte 1120 adet siperlikli maske üretildiğini, öğretmenlere de ayrı parantez açarak büyük fedakarlık gösterdiklerini anlattı.

    'HER ALANDA ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK VERDİK'

    Salgın sürecinde hem öğretmenlerin hem de okul müdürlerinin öğrencilerle sürekli olarak iletişim halinde olduğunu dile getiren Arpacı, "Salgın sürecinde hem öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz öğrencilerimizle sürekli olarak iletişim halinde oldular. Çok güzel etkinlik kitapları ve çalışma fasikülleri yayınladık. Bunun yanında 23 Nisan ve 19 Mayıs etkinliklerini çok güzel şekilde yaptık. Halk Eğitim Merkezimiz ile Bilim ve Sanat Merkezimiz siperlik ve maske üretimini yaptı. Her alanda Milli Eğitim olarak diğer kurumlara, halkımıza, elimizden geldiği kadar gereken desteği verdik" dedi.

    'ÖĞRETMENLERİMİZ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTI'

    Özellikle öğretmenlerin bu süreçte büyük fedakarlık yaptığının altını çizen Arpacı, "Özellikle öğretmenlerimiz büyük fedakarlık yaptılar. Bizzat maske üretiminde çalıştılar, hem de maske dağıtımında da okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bulundular. Ev ev dolaşarak dağıttılar. Yine öğretmenlerimiz canlı derslerini yaptılar. Anneler gününü kutladılar. Yine öğretmenlerimiz 23 Nisan doğumlu olan çocuklarımızı ziyaret ederek doğum günlerini kutladı" diye konuştu.

    'İHTİYAÇ OLURSA DAHA FAZLA MASKE ÜRETECEĞİZ'

    Salgın sürecinde sadece BİLSEM bünyesinde 1120 adet siperlikli maske üretildiğini de belirten Arpacı, "Bilim Sanat Merkezi'nde bu süreçte toplam 1120 adet siperlik yapıldı. Bunlar dağıtıldı. Emniyet mensubu ve sağlık çalışanlarını teslim ettik. İhtiyaç olması halinde burada 3 boyutlu yazıcılarımız tarafından üretimleri devam edecek maskelerin. Öğretmenlerimiz özveriyle çalışmaya devam ediyor. Eğer ki önümüzdeki süreçte ihtiyaç olursa tekrar yine çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

      

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow