hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Valiliği'nden 'seyahat' uyarısı

    Edirne Valiliğinden seyahat uyarısı
    expand

    Edirne Valiliği'nden 'seyahat' uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valiliği, koronavirüs önlemleri kapsamında kurulan Edirne Valiliği Seyahat İzin Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı. Açıklamada, tüm vatandaşların Edirne'de kalmaları istenirken, zorunlu seyahat yapacakların Seyahat İzin Kurulu'na başvurmaları istendi.

    Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada,  İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği, 'Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Şehirlerarası Otobüs Yolcu Taşımacılığı' ile ilgili ek genelge kapsamında valilik koordinasyonunda, 'Edirne Valiliği Seyahat İzin Kurulu' kurulduğu belirtildi. Açıklamada kurulun aldığı kararlar şöyle:

    "Tüm vatandaşlarımızın bulundukları il olan Edirne'de kalmaları esas olmakla birlikte; tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması 'Edirne Valiliği Seyahat  İzin Kurulu' izni ile gerçekleştirilebilecektir. Edirne Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 28.03.2020 tarihi saat 17.00 itibariyle faaliyete geçecek olan, 'Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu'na yapılacak olan başvurulardan uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde 'Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi' düzenlenecektir. Şehirlerarası seyahat yapılan tüm ilçelerimizdeki Kaymakamlıklarca 'İlçe Seyahat İzin Kurulları' oluşturulmuş olup; ilgili ilçe otogarlarında, 'Seyahat İzin Büroları' kurulmuştur. Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu vatandaşlarımızdan gelecek olan seyahat talepleri için 24 saat hizmet verecektir. Detaylı bilgi ve her türlü sorunuz için 0284 226 00 20'den Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu'na ulaşabilirsiniz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow