hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne’de amatör kulüplere 153 bin liralık yardım

    Edirne’de amatör kulüplere 153 bin liralık yardım
    expand

    Edirne’de amatör kulüplere 153 bin liralık yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)-EDİRNE Belediyesi, 2019 – 2020 spor sezonu başlangıcında kentte faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) üye 49 amatör spor kulübüne 153 bin 500 lira para yardımı yaptı.
    Edirne Belediyesi geleneksel hale getirdiği, kentte faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yaptığı yardımlara devam ediyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katıldığı toplantıyla dün Edirne’deki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) üye 49 kulübe 153 bin 500 lira yardım yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Gürkan, önümüzdeki 4 yıl içerisinde Edirne’deki 4 ayrı bölgeye 4 tesis daha yaparak, şehirdeki spor altyapısını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
    '153 BİN LİRA BU EKONOMİK TABLODA CİDDİ BİR RAKAM'
    Belediye olarak yapılan yardımların kriterlerini, yine spor kulüplerinin kendi içlerinden seçtikleri temsilcilerden oluşan komisyonun belirlediğini hatırlatan Gürkan; “Sizlerin kurmuş olduğu bir komisyon marifetiyle bir kriter tablosu oluşturduk. Kulübün sporcu sayısı, çıkardığı takım sayısı, yaptığı müsabaka sayısı, gerçekleştirdiği etkinlik sayısı gibi kriterler oluşturuldu. Bu kriterlere uygun rakamlar dağıtılıyor. Bugün de yanlış hatırlamıyorsam 153 bin liracivarında bir rakam dağıtacağız sizlere. Bu baktığınızda küçük bir rakam gibi gelebilir ama emin olun bu ekonomik şartlarda bizim için de ciddi bir rakam” dedi.
    'SPOR ALTYAPISINA 4 TESİS KAZANDIRILACAK'
    Kentte amatör sporun ihtiyaç duyduğu tesis sayısını da arttırma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Gürkan, bu kapsamda 4 tesis daha yapılacağını hatırlattı. Gürkan; “Son seçimlerden önce Kıyık’ta Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temelini atarken bir söz vermiştik. Bu tesisleri bitireceğiz, bundan sonra Yıldırım – Yeniimaret tarafında, bir tane Karaağaç tarafında, bir tane Kirişhane tarafında, bir tane de Şükrüpaşa tarafında yapacağız demiştik. Kıyık’takiler bitmek üzere, çok kısa süre içerisinde onun açılışını yapacağız. İkinci tesisimizi de aynı kapsamda Şükrüpaşa’da yapacağız çünkü en çok ihtiyaç orada var. Onun da hazırlıkları yapılıyor. Zannediyorum yılbaşından önce ihalesini yapacağız ve önümüzdeki bahar sezonuna yetiştirmiş olacağız. Önümüzde bu yılı da sayarsak 4 buçuk yıl var. Bu sürede 4 tane daha yaptık mı Edirne’nin bu anlamdaki altyapı sorunu da temelden çözülmüş olacak” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow