hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne’de, çevreciler Meriç Nehri kıyısında temizlik yaptı

    Edirne’de, çevreciler Meriç Nehri kıyısında temizlik yaptı
    expand

    Edirne’de, çevreciler Meriç Nehri kıyısında temizlik yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de gönüllülerden oluşan Plastiğe Hayır' grubu, Meriç Nehri kıyısında temizlik etkinliği gerçekleştirdi. 

    Edirne’de faaliyet gösteren, tamamı gönüllülerden oluşan ‘Plastiğe Hayır’ grubu, Meriç Nehri kıyısında temizlik etkinliği düzenledi. Bir kısmı üniversite öğrencisi, bir kısmıysa çeşitli meslek kuruluşlarından oluşan gönüllüler, göçmen akınının sürdüğü Meriç Nehri kıyısını plastik, pet şişe ve benzeri atıklardan temizledi. Grup 2 saat içerisinde kilolarca çöp topladı.

    Topluluğun kurucularından Trakya Üniversitesi'nde görevli akademisyen İspanyol çevre gönüllüsü Begonia Rodrigues, söz konusu temizliği ciddi bir çevre sorununa dikkat çekmek için yaptıklarını ifade ederek, "Her yerde plastik var, ama doğal alanlara özel olarak bakmalıyız. Çöp demek istemiyoruz çünkü bunların yüzde 90'ı plastik. Biz temizlik hizmeti değiliz. Bu temizlikleri çok ciddi bir çevre sorununa dikkat çekmek için yapıyoruz: Plastik kirliliği gezegenimizi boğuyor. Doğal alanlardaki plastik toplama, gerekli olduğu için dünya çapında daha popüler hale geliyor, ancak çözüm değil. Gerçekten ihtiyacımız olmayan plastik kullanmayı bırakmalıyız, tek kullanımlık plastik ve gerçekten gerekli olmayan diğer plastikler ve ihtiyacımız olan plastik ürünlere alternatifler aramalıyız" dedi.

    'BİR YANDA GÖÇMENLER, DİĞER YANDA SİLAH SESLERİ ALTINDA TEMİZLİK YAPTIK'

    Rodrigues ayrıca, bir yandan göçmenlerin geçişi, diğer yanda Yunanistan’dan gelen silah ve gaz bombası seslerin altında temizlik yapmanın da ilginç bir deneyim olduğunu söyledi. Rodrigues, "Bir süre sonra alıştık bu duruma, mültecilerin geçmesi, meraklı izleyiciler, sınıra yakın silah sesleri. Ama çevreye yardım etmek ve dikkat çekmek için elimizden geleni yapan bir grup pozitif insandık. Plastik kirliliği, küresel ısınma, su kıtlığı, bu sorunlar daha dramatik mülteci durumlarına yol açacaktır" diye konuştu.  
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow