hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de Gençlik Haftası törenle başladı

    Edirnede Gençlik Haftası törenle başladı
    expand

    Edirne'de Gençlik Haftası törenle başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen Gençlik Haftası açılış töreniyle başladı. 

    Türkiye genelinde 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası kapsamında Edirne'de tören düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinde düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gençler adına Trakya Üniversitesi Öğrencisi Şevval Aktaş yaptı. Konuşmasına Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki, 'Ey Türk Gençliği birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir'  sözleriyle başlayan Aktaş, "Buradan da anlaşılacağı üzere Ulu önderimiz bizlere bir emanet bırakmıştır. Biz de bu emanete en iyi şekilde layık olabilmek için gerek sosyal, kültürel, sportif gerekse sanatsal gelişimlerimize katkıda bulunmak için her yıl 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası kutlamaları yapmaktayız" dedi.

    Gençliğin aydınlık bir geleceğin en önemli gücü olduğunu kaydeden Aktaş, "Bizler bu gücü en iyi şekilde kullanabilmeli, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla emanetimizi nesiller boyunca aktarabilmeliyiz. Alacağımız çağdaş eğitimle, en önemli amacımız devletimizi ve milletimizi en ileriye götürmek olmalıdır. Bu amaçlar için yapacağımız fedakarlıkların bir sonu yoktur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda bu fedakarlıkların en somut örnekleri bulunmaktadır. İşte biz de şimdi bu zaferlerden ilham alarak devletimizi, milletimizi, bayrağımızı zirveye çıkarabilmeliyiz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow