hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de şehitlerin isimleri çocuk parklarında yaşatılıyor

    Edirnede şehitlerin isimleri çocuk parklarında yaşatılıyor
    expand

    Edirne'de şehitlerin isimleri çocuk parklarında yaşatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi yaptırdığı çocuk parklarına şehitler Jandarma Er Tacettin Akyüz,  Piyade Onbaşı Özer Çamcı ve Polis Memuru Zikri Şahin'in isimlerini vererek, açılışlarını yaptı.

    Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, vatan uğruna hayatını kaybeden 3 şehidin ismi kentteki çocuk parklarına verildi. Parkların açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapıldı. Parklardan ilki olan Jandarma Er Tacettin Akyüz Çocuk Parkı'nın açılışı Yıldırım Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çiftçi, Şehit Tacettin Akyüz'ün ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan törende Şehit Jandarma Er Akyüz'ün ağabeyi  Bahri Akyüz bir konuşma yaptı. Güçlükle konuşan Akyüz, "Şehidimizin adını buraya vererek bu önemli günü bize yaşattığı için başkanımız bizi çok onurlandırdı ve gururlandırdı. İsmi parklarda yaşadığı gibi inşallah daima böyle kalplerimizde de yaşayacaktır. Hepinize saygı ve sevgiyle selamlıyorum, herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

    Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de görevlerinin vatan uğruna şehit olan kahramanların aziz hatıralarını yaşatmak olduğunu söyledi. Çiftçi, "Bu mübarek ve mukaddes toprakları vatan yapmanın bir bedeli vardır, bu bedeli hiç şüphesiz ki kahraman ecdadımız misliyle ödedi. Bu topraklarda Cumhuriyeti kurmanın bir bedeli vardı, bu bedeli de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ödedi. Cumhuriyeti korumanın bedelini de bizim evlatlarımız ve kardeşlerimiz ödedi. Allah onlardan razı olsun. Bizlere düşen görev hiç şüphesiz ki kahramanların aziz hatıralarını yaşatmak, onların isimlerini gelecek nesillere emanet etmektir" dedi.

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir milleti millet yapan en önemli değerlerden birisinin ortak değerlerini geleceğe taşımak olduğunu söyledi. Gürkan, "Eğer bir değerinizi geleceğe taşımak istiyorsanız yapmanız gerek tek şey bunu gençlerin ve çocukların akıllarına kazımaktır. Bana soruyorlar bazen; şehit isminin çocuk parkında ne işi var diye. Tabi bu iyi niyetli bir soru. Şehit isminin çocuk parkında ne işi var biliyor musunuz? Bizim şehitlerimizin isimlerini, şehit kavramını, niçin şehit olunduğunu ve buraya da ismini verdiğimiz Tacettin gibi evlatlarımızın neden şehit olduğunu öğretmemiz gereken ilk insanlar çocuklarımız. Öğreteceğiz ki gelecekte bu vatanı aynı abileri gibi canları pahasına da koruyacaklar. Bunun için çocuk parklarına şehitlerimizin ismini veriyoruz. Yoksa başka türlü bu kavramları çocuklarımıza öğretmezsek, o milli ve manevi değerlerimizden koparırsak, bu milletin ortak paydası olan vatan, millet, bayrak, din, dil, şehit gibi kavramlardan uzaklaştırırsak yarın öbürgün bu vatanı koruyacak bir millet bulamayız. O yüzden açtığımız bütün parklara özellikle şehitlerimizin, kahramanlarımızın ismini vermeye devam edeceğiz ki o gencecik çocuklarımız yarın öbürgün bizlerin yerine geçtiğinde, bu ülkeyi yönetme sırası onlara geldiğinde bilecekler ki bu topraklar şehitlerin sayesinde vatan olmuştur" dedi.

    Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirilirken daha sonra sırasıyla Şehit Piyade Onbaşı Özer Çamcı ve Şehit Polis Memuru Zikri Şahin'in isimlerinin verildiği parklar açıldı. 


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow