hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de şifanın merkezinde 'tıp' sempozyumu yapıldı

    Edirnede şifanın merkezinde tıp sempozyumu yapıldı
    expand

    Edirne'de şifanın merkezinde 'tıp' sempozyumu yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) EDİRNE'de Tıp Eğitimine başlamasının 531'inci yılını kutlayan Sultan 2'inci Beyazıd Külliyesi ve Şifahanesi'nde, Trakya Üniversiteler Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Balkan Tıp Eğitimi Sempozyumu' gerçekleştirildi.

    Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde Trakya Üniversiteler Birliği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 'Uluslararası Balkan Tıp Eğitimi Sempozyumu', 531 yıllık tarihiyle Osmanlı ilmine ışık tutan Sultan 2'inci Beyazıd Külliyesi ve Sağlık Müzesi'nde gerçekleştirildi. Konferansta 'Tıp Eğitimi Programlarının Akreditasyon Süreci' teması masaya yatırıldı. Konferansta ayrıca, Tıp Fakültesini akredite ettirmeyi başaran Trakya Üniversitesi'nin uzman isimleri de 6 Balkan ülkesinin 25 tıp fakültesinden gelen uzmanlarla deneyimlerini paylaştı. Sempozyumun açılışına TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcıları, Dışişleri Bakanlığı Edirne İl Temsilcisi Volkan Türk Vural, dekanlar ve dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 


    TÜ Devlet Konservatuarı Krizantem Quartet grubunun müzik dinletisi ile başlayan sempozyumun ilk açılış konuşmasını TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir yaptı. Sempozyumu, 531 yıllık tıp eğitimi merkezi özelliği taşıyan Sultan 2'inci Beyazıt Külliyesi'nde yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Demir, "1488 yılında eğitime başlayan Tıp Medresesi'nde yapmanın önemli olduğunu düşünüyoruz ve TÜ'deki tıp eğitiminin 1488'in devamı olmasını ümit etmekteyiz. Bölgemizde ve Balkan ülkeleri arasında yapılacak olan ilk toplantı olması nedeniyle ayrı bir heyecan duymaktayız. Ülkemizde tıp eğitimine gönül vermiş akademisyenler yüksek öğretim kalite kurulu başkan yardımcısı ve Balkan üniversitelerinden akademisyenlerle bir arada eğitim programlarının dış değerlendirme süreçlerini karşılıklı olarak tartışacak ve bilgi paylaşımı yapacağız. Üniversitemizin bulunduğu coğrafya nedeniyle yüklenmiş olduğu Balkan vizyonuna katkı sağlayacak toplantımızda Balkan ülkelerindeki tıp eğitimi programlarının dış değerlendirme süreçlerinin nasıl işlediği konusunda da bilgi sahibi olacağız. Önümüzdeki süreçte toplantının farklı temalarla devam etmesi bölgemiz ve balkan ülkelerinin tıp fakültelerinin eğitimine olumlu katkı sağlayacağını ümit etmekteyiz" dedi. 

    Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Trakya Üniversitesi'nin Balkanlarda  başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, "Meslek hayatımın 3'te 1'ini Balkan ülkelerinde geçiren, Kosovalı ile evli olan bir diplomat olarak Trakya Üniversitesi'nin bölgedeki eğitim ve öğrenim çalışmalarına katkılarının her geçen gün arttığını görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Üniversitenin adının Edirne Üniversitesi değil de Balkanların önemli bir bölümünü teşkil eden Trakya olması ülkemizin tarihinin yattığı bu bölgeye verilen değeri göstermektedir TÜ'nün Balkan Üniversiteler Birliği'nin kuruluşunda başrolü oynaması, daimi sekretaryasını üstlenmesi ayrıca Balkanlar'daki tıp eğitiminin yükseltilmesi için yaptığı çalışmalar kapsayıcılık ilkesinin en güzel örneğidir" diye konuştu. 

    'KALİTE KONUSUNDAKİ TECRÜBELERİMİZİ BALKANLARLA PAYLAŞIYORUZ'
    TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise toplantının hem Türkiye hem de Balkanlar'daki ileri tıp eğitimcilerini bir araya getirmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Tabakoğlu, "Bu toplantı, Türkiye'deki hem ileri tıp eğiticilerini bir araya getiriyor hem de Balkanlar'daki tıp eğitimcilerini bir araya getiriyor. Türkiye'nin kalite konusundaki, akreditasyon konusundaki tecrübelerini Balkanlar'la paylaşacağı, kendi arasında istişare edeceği ve daha ileriye götüreceği önemli bir toplantıya Edirne hem de Sağlık Müzesi'nde 1488 Tıp Fakültesi'nde kurulduğu yerde, eskiden aldığı misyonla ileriye götürecek şekilde devam ediyor" dedi.


    Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, sunumlar ve panellerle devam etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow