hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de 'Trafik Haftası' standı açıldı

    Edirnede Trafik Haftası standı açıldı
    expand

    Edirne'de 'Trafik Haftası' standı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE'de Karayolları ve Trafik Haftası kapsamında kent merkezinde kurulan stantta bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirilirken, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, "Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında yapılan denetimler sonucunda vatandaşlarda düzelme ve alışkanlık oluştuğunu söyledi.

    Türkiye'de 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri Edirne'de de devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Edirne Belediyesi, Karayolları ve Şöförler Odası ortaklığında kentin en işlek caddesinde bilgilendirici ve bilinçlendirici standlar kuruldu. Etkinliklere katılan İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır da standları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 

    İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, amaçlarının vatandaşlar trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade etti. Özellikle 2019'un 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' olduğunu hatırlatan Kurt, bu kapsamda uygulamalarının devam ettiğini belirterek, "Sürücülerin karşıdan karşıya geçen yayalara öncelik hakkı vermelerini istiyoruz. Bu konuda Edirne'de yaya geçitlerinde geçen yayalara yol verme konusunda güzel bir düzelme ve alışkanlık oluştu. Bizim derdimiz ceza kesmek değil. Biz istiyoruz ki kurala uyulsun, can kaybı olmasın, mal kaybı olmasın, insanlar kurallara uysun ve mutlu olsun. Bu sağlandığı müddetçe bizim ne denetime ne de ceza yazmaya ihtiyacımız olacak. Ancak kurallara alışkanlık kazandırılması anlamında denetleme ve ceza maalesef gerekiyor" dedi. 

    Edirne Jandarma Komutanı Albay Alparslan Doğan da vatandaşları bilgilendirme konusunda yapılan çalışmaların sonuçlarının olumlu olduğunu söyledi. Doğan, "Toplumu bilinçlendirmek için yaptığımız çalışmalar neticesinde bir can kurtarırsak yaptığımız çalışmaların işe yaradığını görürüz" dedi.


    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ise trafikteki işaretleme ve sinyalizasyon çalışmalarına önem verdiklerini, bu kapsamda çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Etkinlikte İl Emniyet Müdürü Kurt, Jandarma Komutanı Doğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Çakır birlikte 'Önce Yaya' yazısını boyadı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow