hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne’den, Çanakkale’ye gönül köprüsü

    Edirne’den, Çanakkale’ye gönül köprüsü
    expand

    Edirne’den, Çanakkale’ye gönül köprüsü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversiteler Birliği üyesi Trakya Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler için harekete geçildi.
    Trakya Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi arasında geçtiğimiz ay gerçekleşen protokol görüşmeleri kapsamında ilk somut adım atıldı. İki üniversiteden idareci, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen çevrimiçi toplantıda pandemi sonrası Edirne ve Çanakkale’de gerçekleştirilecek etkinliklerin planlaması yapıldı.
    Çevrimiçi düzenlenen toplantıya Trakya Üniversitesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen katılırken Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden ise Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Deniz Dindar ve ÇOMÜ SKS personeli Berçem Gümüş katıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda ayrıca öğrenci topluluklarının başkanları ve akademik danışmanları da yer aldı.
    Toplamda 30 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, toplulukların tanışması ve üniversitelerarası etkinlikler yapmaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Pandemi şartları dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerin, pandemi sonrası yüz yüze yapılması için fikir birliğine varıldı. Konuşulanlar çerçevesinde ortak bir karara varılarak önümüzdeki hafta itibariyle Trakya Üniversitesi Genç Yer Yüzü Doktorları ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Genç Yer Yüzü Doktorları topluluklarının ortaklaşa çevrimiçi bir etkinlik gerçekleştirmesi ve onu takip eden haftalarda da diğer toplulukların karşılıklı olarak etkinlik gerçekleştirmeleri planlandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow