hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirneli kadınlar, el emekleri ile ev ekonomisine katkı sağlayacak

    Edirneli kadınlar, el emekleri ile ev ekonomisine katkı sağlayacak
    expand

    Edirneli kadınlar, el emekleri ile ev ekonomisine katkı sağlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de dezavantajlı kadınların istihdamına destek olmak ve mesleki, ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerini sağlamak amacıyla valiliği tarafından yapılan 'Sıra Sende' projesi kapsamında Kırsalın Doğal Pazarı kuruldu.

    Edirne Valiliği tarafından başlatılan 'Sıra Sende' projesi kapsamında  dezavantajlı kadınların ürettiği ürünlerin satışına Vali Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp'in katıldığı bir törenle Kırsalın Doğal Pazarı'nda başlandı. Vali Canalp ve eşinin açılışını yaptığı standlarda kadınların ev ekonomilerine destek olmak için ürettikleri ürünler vatandaşlarla buluştu. Çıkış noktasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı 'Gönül Elçileri projesinin oluşturduğu programda kadınlar tarafından yapılan dekoratif mum, quiling, organik oyuncak, makreme, su kabağı süslemesi gibi ürünler sergilendi. 

    Kadınların açtığı standı gezen Vali Ekrem Canalp, kadınların ürettikleri ürünlerin kendilerine ve ailelerine gelir getirici birer faaliyete dönüşeceğini söyledi. Canalp, "Önümüzdeki süreçte dezavantajlı mahallelerimizde yaşayan kadınlarımız kendi ürettikleri el emeği ürünleri sadece kendileri için değil aynı zamanda bütün Edirneliler, Türkiye'deki bütün insanlar için üretmeye başlayacaklar. Ürettikleri ürünler de kendilerine ve ailelerine gelir getirici birer faaliyete dönüşecek. Dolayısıyla hem ailelerin geçindirilmesinde, hem de evlatlarının iyi bir eğitim almalarında kendilerinin net bir katkı sağlamayı ve bazı hayatları da olabildiği şekliyle devam etmesi değil değiştirmeyi, yeni hayatlar kurmayı, yeni hikayeler yazmayı ümit ediyoruz ve amaçlıyoruz. İnşallah bu doğrultuda çabalarımız boşa çıkmayacak ve bunların sonuçlarını da önümüzdeki dönemde göreceğiz" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow