hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirneli kadınlar, Sevgililer Günü'nde 'el emeği' standı açtı

    Edirneli kadınlar, Sevgililer Gününde el emeği standı açtı
    expand

    Edirneli kadınlar, Sevgililer Günü'nde 'el emeği' standı açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Edirne Belediyesi Emek Evi'nde faaliyet gösteren kadınlar, el emeği göz nuru ürettikleri ürünleri kent merkezinde bulunan Eski Camii önünde Sevgililer Günü için satışa sundu. Oyuncak bebekten, çantaya, takıdan hediyelik eşyaya kadar birçok eşyanın satıldığı stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Edirne'de Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Belediye'ye bağlı Emek Evi'nde açılan kurslarda makrome, hediyelik eşya ve keçe ürünleri üreten kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla kent merkezinde stant açarak satışa sundu. Eski Camii karşısında stant kuran kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini satarken, vatandaşlar da ilgi gösterdi.

    Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Belge, haftanın 4 günü kursa giderek ürünleri ürettiklerini ifade ederek, "Öncelikle herkesin sevgililer gününü kutluyorum. Kent Konseyi Kadın Meclisi Üretim Grubu ve Edirne Emek Evi olarak sevgililer günü için yaptığımız ürünleri satıyoruz. Böyle bir imkan sunduğu için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Üreten kadınlar olarak haftanın 4 günü kursa gidiyoruz. Orada ürettiğimiz şeyleri de satıyoruz. Makrome kursu, hediyelik eşya kursu, keçe kursu gibi kurslar mevcut. O kurslarda ürettiğimiz ürünler bunlar. Normalde bu ürünleri zaten emek evinde satıyoruz. Sevgililer gününe özel bugün satışa çıktık buraya" diye konuştu.

    KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK BROŞÜRLERİ DE DAĞITILDI

    Öte yandan stantlarda 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' sloganıyla bilgilendirici broşürlerde vatandaşlara dağıtıldı. Broşürlerde şiddet durumunda vatandaşlar ne yapabileceği gibi konular hakkında bilgi verildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow