hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne’nin tarihi evleri için ‘ETUR’ yeniden devreye giriyor

    Edirne’nin tarihi evleri için ‘ETUR’ yeniden devreye giriyor
    expand

    Edirne’nin tarihi evleri için ‘ETUR’ yeniden devreye giriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valiliği İl Özel İdaresi’nin en büyük hisseli ortağı olduğu Edirne Turizm ve Endüstri A.Ş. (ETUR) şirketinin, kamulaştırılması için İl Genel Meclisi’nde önemli bir adım atıldı. En büyük hisseye sahip ortaklardan UTE Holding AŞ, hisselerini Özel İdare’ye devrederken, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, atıl vaziyette duran ETUR’u kamusallaştırarak, tarihi evlerin restorasyonu gibi işleri daha etkin yapmayı amaçladıklarını söyledi.

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehme Gemici'nin başkanlığında düzenlenen temmuz ayı ikinci toplantısındakomisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Araştırma ve İncelem Komisyonu’nun, UTE Holding’in ETUR’daki hisselerini Özel İdare’ye devretmesiyle ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Mehmet Geçmiş, şirketin kamusallaşmasıyla kentteki tarihi binaların restorasyonu gibi işlerin şirket bünyesinde daha kolay yapılabileceğini belirtti.

    Ortakları arasında Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası’nın da bulunduğu şirketin bir süredir atıl durumda işlevsiz kaldığını söyleyen Geçmiş, Özel İdare’den sonra en büyük hisseye sahip UTE Holding’den hisseleri alıp ETUR’u kurumsallaştırma yoluna girdiklerini belirtti. Geçmiş, "Şu anda Özel İdare olarak hissemiz yüzde 94’e çıktı. Çok küçük hissedarlar kalıyor. Zaman içerisinde onların da hisselerini alarak en büyük hissedar olarak İl Özel İdaresi, Edirne Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası 4’lü bir ortak olarak faaliyetine devam ettireceğiz. Yani artık bir nevi kamunun malı olacak" dedi.

    'TARİHİ EVLERİN RESTORASYONU BU KANALDAN YAPILACAK'

    ETUR’un geçmişte yaptığı bir çok faaliyetle Edirne’ye katkı sağladığını hatırlatan Geçmiş, “Ne yazık ki bugün şirket işlevsiz bir durumda ama faaliyeti devam ediyor. Burada amaç, bir kamu şirketi haline getirilmesi. Normalde kamudaki özel şirketlerde iş yaptırılırken ihale ve tarihi eserler konularında sıkıntı duyduğumuz alanlar oluyordu. İşte bu şirkete bu işleri devrederek Edirne’deki Ticaret Odası’nın, Borsa’nın ve Belediye’nin şehrin gelişimine katkı vermesiyle, Kaleiçi’ndeki tarihi evlerin onarımını bu kanaldan yapılmasını sağlamak istiyoruz. Şirketin görev alanı çok geniş ve yüksek" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow