hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' hasadı başladı

    Enez’de, Çeribaşı kirazı hasadı başladı
    expand

    Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne), (DHA)- EDİRNE'nin Enez ilçesinde üretilen ve 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazı hasadı başladı.

    Enez’e bağlı Çeribaşı köyünde üretilen ve İngiltere, Çin ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı. Köyün en önemli geçim kaynağı olan kirazın kilosu, dalında 13 liraya satın alınmasıyla bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu yıl hava koşullarından dolayı verimin düştüğü bildirildi.

    Kiraz hasadında konuşan Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, “Çeribaşı kirazımız çok güzel. Gelecek yıl daha güzel olacak. Buradaki hedefimiz, 10 milyon liralık bir hasılat yaratabilmektir. Çiftçilerimiz vermiş olduğu emeğin karşılığını alırlar. Mücadele ederek, kirazımızın hak ettiği değere kavuşmasını sağlayacağız. Çeribaşı kirazının hikayesi, 15 yıllıktır. Bölgemizde, 22 üreticimiz 500 dönüm kiraz ekilebilir bir alanımız var. Kirazımızın dörtte üçü yurtdışına ithal ediliyor. Özellikle İngiltere, Çin, Fransa ve İtalya’ya ithal ediliyor. İç piyasada, bulabilmek zor. Kirazımızın kendine has özellikleri de mevcuttur. Kabuğu sert ve erik misali bir üründür. Raf ömrü çok uzundur. Önümüzdeki günlerde, Valimiz, milletvekillerimiz ve devlet büyüklerimizin desteğiyle ekilebilir alanları artıracağız. Alanların artmasıyla birlikte kiraz miktarımızda artacaktır. Hak ettiği değeri inşallah bulacaktır” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow