hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gala Gölü Milli Parkı, kuş gözlemcilerini bekliyor

    Gala Gölü Milli Parkı, kuş gözlemcilerini bekliyor
    expand

    Gala Gölü Milli Parkı, kuş gözlemcilerini bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/ENEZ(Edirne), (DHA) - TRAKYA Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Tarım ve Orman Bakanlığı 1'inci Bölge Edirne Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı ve Enez Kaymakamlığı'nın ortak olduğu Gala Gölü Milli Parkı Tabiat Turizmine Açılıyor isimli proje kapsamında Gala Gölü Milli Parkı Tuz Tepe mevkiinde bulunan günübirlik kullanım alanında peyzaj çalışması gerçekleştirildi.

    Proje açılışına Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Enez Belediye Başkanı Özkan Güvenç, Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Edirne Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

    Genel Sekreter Mahmut Şahin " Enez ve İpsala ilçelerinde bulunan ve 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'nin 36'ncı Milli Parkı ilan edilen Gala Gölü Milli Parkı ile ilgili sizlere kısa bilgi vermek istiyorum. Burası 3000 hektar sulak alan ve 3000 hektar ormanlık alan olmak üzere toplam 6000 hektarlık alandan oluşan ve içerisinde 511 bitki türü ve 517 hayvan türü olmak üzere 1000 çeşit  canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Milli Park'ta bulunan kuş türü sayısı ise 217'dir. Ayrıca sulak alanların fazla olması sebebiyle kuş göç yollarında dönemli rol oynuyor. Bu çok önemli bir şey. Bu proje hayata geçmeden evvel burası kaderine terkedilmiş, bakımsız şekilde bulunuyordu. Peyzaj düzenlenmesi yapılan, oturma yerleri ve seyir terasları oluşturulan Gala Gölü ve çevresi hayata geçirilen bu proje ziyaretçilerin uğrak noktası olacak inşallah. Tabi, bu güzelliklerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında sadece bizim destek olmamız yetmiyor. Her bir bireye ayrı ayrı görev düşüyor. Gelen ziyaretçilerimizin çevreye karşı hassas ve duyarlı davranarak kurallara uysun ki sürdürülebilir turizm sağlansın.  Doğayı koruyan ve çevreye duyarlı projelere destek olmaya devam edeceğiz. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek doğaseverlere pek çok güzelliği bir arada sunan Gala Gölü Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü yapmak isteyenleri, doğa fotoğrafçılarını ve kuş gözlemciliği yapmak isteyen ziyaretçilerimizi bekliyorum" dedi.

    Konuşmaların ardından bir alternatif turizm çeşidi olan Kuş Gözlemciliği ile ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla 50 öğrencinin katıldığı kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi ve etkinlikte kullanılmak suretiyle 10 adet dürbün alımı yapıldı.
    Proje kapsamında 3 seyir terası,10  kamelya, 53 bank, 8 ateş çukuru ve 28  çöp kovası yerleştirildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow