hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İpsala’da üretilen 5 milyon balık birçok şehre gönderildi

    İpsala’da üretilen 5 milyon balık birçok şehre gönderildi
    expand

    İpsala’da üretilen 5 milyon balık birçok şehre gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İPSALA(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen 5 milyon pullu sazan iç sulara gönderilerek balıklandırma yapıldı.

    Balıklandırma nakil İşlemlerine katılan İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, faaliyetleri yerinde inceledi. Kaymakam Güngör, havuzlardaki balıklandırma çalışmalarına katılarak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Kaymakam Güngör, yaptığı açıklamada, “Göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifadesinin artırılması amacıyla yapılan Balıklandırma faaliyetlerimiz özel donanımlı ekipmanlarla birlikte İpsala Su ürünleri Üretim İstasyonunda görevli teknik personellerimiz gözetiminde devam etmektedir. Bu zamana kadar 13 ilde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine balıklarımız titiz ve meşakkatli bir çalışmayla teslim edildi. Bu yıl ilimiz ve çevre iller genelinde 5 milyon yavru balıkla rekor düzeyde balıklandırma çalışması yaptık. Bu kapsamda İpsala ilçemizde yer alan su ürünleri üretim tesisimizdeki kapsamlı balık üretimi çalışmalarına binaen Edirne ve çevre iller genelinde gerçekleştirilecek olan balıklandırma faaliyetlerimizin, balıkçılıkla ilgilenen tüm bölge üreticilerimiz için hayırlı olmasını dileriz. Ülkemiz için çok önemli olan bu çalışmalara katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp, olmak üzere Edirne il tarım ve orman müdürümüze, İpsala İlçe tarım ve orman müdürümüze, su ürünleri mühendislerimize, teknik ekibimize ve tüm personelimize teşekkür ederiz” dedi.

    Balıklandırma yapılan il ve balık miktarı ise şöyle: Yalova 70.000, Bursa 1.750.951, Bilecik 67.600, Eskişehir 311.650, İstanbul 573.500, Düzce 70.000, Sakarya 151.460, Bartın 85.000, Karabük 30.000, Kocaeli 171.000, Tekirdağ 406.880, Kırklareli 164.469, Edirne 988.990

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow