hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İpsala'ya dışarıdan gelenler 14 gün evlerde karantinada kalacak

    İpsalaya dışarıdan gelenler 14 gün evlerde karantinada kalacak
    expand

    İpsala'ya dışarıdan gelenler 14 gün evlerde karantinada kalacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin İpsala İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, il dışından gelecek vatandaşların kayıt altında tutularak, 14 gün evlerinde karantina altına alınmasına karar verdi.

    İpsala İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Enis Aslantatar başkanlığında toplanarak koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri belirledi. Kurul kararında il dışından İpsala'ya gelenlerin kayıt altına alınarak kendilerine 14 gün evlerinde kalmaları için tebliğde bulunulacağını belirterek, "Tüm dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu bu zor günlerde bazı kararların alınması halk sağlığının korunması gerekliliğindendir. İlçemizde ortaya çıkan ilk vaka şehir dışı kaynaklı idi. Pandeminin başladığı ilk günlerden itibaren yukarıda belirttiğimiz kurul kararı olmasaydı virüs yayılımı çok hızlı olacağından, ilçemizdeki vaka sayılarında ciddi bir artış olacaktı. Çok şükür ki tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsünün yayılımı, ilçemizdeki karar mekanizmalarının hızlı davranması ve siz saygıdeğer vatandaşlarımızın alınan kararlara uyma konusunda gösterdiği hassasiyet ile engellenmiştir" denildi.

    Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı günlerde özellikle çevre illerden aileleriyle buluşmak isteyen birçok vatandaşın İpsala'ya geleceğinin kaydedildiği açıklamada, "Ancak ilçe halkımızın ve ilçemize gelen değerli misafirlerimizin sağlığını korumakla yükümlü olduğumuz gerçeği İlçe Hıfzısıhha Kurul kararı gereğince il dışından (şehir giriş-çıkış kısıtlaması kapsamında olan, olmayan tüm iller kapsamdadır) ilçemize gelecek olan vatandaşlarımızın 14 gün ev gözleminde tutulacağını, emniyet güçlerince tebliğ edilen ev gözlemi kararına uymayan vatandaşlarımız hakkında işlem yapılacağını duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow