hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanser hastası antrenör için, futbol camiası birlik oldu

    Kanser hastası antrenör için, futbol camiası birlik oldu
    expand

    Kanser hastası antrenör için, futbol camiası birlik oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de kısa süre önce kansere yakalanan, şehrin futbol camiasının tanınan antrenörlerinden Melih Altınok(56) için futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvada Altınok’a hem maddi hem de manevi destek için bir araya gelen onlarca sporsever, sporun birleştirici gücünü bir kez daha göstermiş oldu.

    Edirne futbol camiası, oyuncu ve antrenör olarak spora uzun yıllar hizmet veren Melih Altınok’a maddi ve manevi ve destek amacıyla düzenlediği Vefa Turnuvası” ile örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza koydu. Birbirleriyle kıran kırana mücadele eden rakip takımların oyuncu, antrenör ve yöneticilerinin yanı sıra hakemlerden oluşan 103 kişi bu anlamlı günde Saraçhane sahasında buluşarak bir süredir rahatsız olan ve tedavisi halen devam eden Altınok’u yalnız bırakmadı.

    Edirne amatör futbolunun “Atom karıncası” için Edirne futbol camiası ortaklığında düzenlenen “Melih Altınok Mini Futbol Turnuvası” Saraçhane Stadı’nda gerçekleştirildi. Saraçhane Stadı’nda saat önceki gün 18.30’da başlayan turnuvada antrenörler, yöneticiler, hakemler ve futbolculardan oluşan takımlar karşı karşıya geldi. Altınok’a maddi ve manevi destek amacıyla düzenlenen vefa turnuvasının başlama vuruşunu Türkiye Futbol Federasyonu Edirne Temsilcisi Yavuz Çiroz yaptı. Turnuvada her maç 15’er dakika oynandı ve bir günlük turnuva boyunca hakemler, futbolcular, antrenörler ve yöneticiler birbirleriyle 6 maç yaptı.

     Melih Altınok maskeyle izlediği turnuva boyunca oldukça duygusal anlar yaşadı. Altınok, kendisine destek için Saraçhane sahasında buluşan herkese teşekkür etti.

    Hakem, futbolcu, antrenör ve yönetici olmak üzere toplam 103 kişinin katıldığı turnuva sonunda toplanan yardımlar Lütfü Özköse, Ahmet Erginler, Seyfettin Eraslan ve Yalçın Biçer tarafından düzenlenen tutanakla kayıt altına alınarak Melih Altınok’a teslim edildi. Bu arada kendisine dostları tarafından çiçek, Turgay Duman ve Erdal Özgün tarafından da plaket sunuldu.

    TÜRKİYE’YE ÖRNEK DAYANIŞMA

    Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Edirne Şubesi Başkanı Erdoğan Öztürk yaptığı konuşmada, Edirne futbol camiasının Türkiye’deki futbol camialarına örnek teşkil edecek dostluğun, dayanışmanın, birlikteliğin ve yardımlaşmanın en önemli örneğini gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

    "Edirne futbol camiası, genç denilebilecek bir yaşta daha yeni Reyhan Sağlam gibi çok değerli bir insanını son yolculuğuna uğurladı. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Rabbim, bugün burada bulunan tüm futbol camiamızın dostlarını, ailelerini, çocuklarını ve yakınlarını bembeyaz sayfalardan oluşan defterler gibi ömürlerini geçirmeyi nasip etsin. Edirne futbol camiası, belki bugüne kadar futbol kalitesini kaybetti ama burada bir amaç uğruna toplanarak insani değerlerinden hiçbir şey kaybetmediğini Türkiye’deki futbol camialarına örnek teşkil edecek dostluğun, dayanışmanın, birlikteliğin ve yardımlaşmanın en önemli örneğini gösterdi. Edirne futbolunun gülen yüzü Melih Altınok kardeşimi için bu etkinliğe katılarak maddi ve manevi katkı sağlayan futbol camiamızın siz değerli dostlarına şükranlarımı iletiyorum. Böyle bir birliktelikte hassas ve duyarlı davranan siz dostlarımızla bu camianın bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Melih Altınok arkadaşımızın da tekrar sağlığına kavuşarak pozitif enerjisini tekrar Edirne futbolumuza yayacağının inancıyla kendisine tüm futbol camiamız adına geçmiş olsun dileklerimizle yanında olduğumuzu belirtiyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow