hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'dan maske üretimi yapılan kuruluşlara ziyaret

    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksaldan maske üretimi yapılan kuruluşlara ziyaret
    expand

    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'dan maske üretimi yapılan kuruluşlara ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-AK Parti Edirne Milletvekili MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan ilçesinde maske üretimi yapan tekstil fabrikası ve okulları ziyaret ederek, incelemede bulundu.

    AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, beraberinde AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz'la birlikte maske üretimi yapılan Keşan Halk Eğitim Merkezi, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fatma Aksal, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Keşan'da kamu kurum ve kuruluşlarının maske ihtiyacının fabrika ve okullarda üretilerek karşılandığını söyledi.


    'AK PARTİ KADROLARI KİMSENİN EMEĞİNİ HEBA ETMEMİŞTİR'

    Öte yandan açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi, Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü Fatma Aksal,  Türkiye'nin tecrübeli ellerde yönetildiğini belirterek,"Çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, emeklimiz, çalışanımız tüm vatandaşlarımız bilsin ki AK Parti kadroları bugüne kadar kimsenin emeğini heba etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir" dedi.

    Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan 2020 yılı buğday, arpa ve bakliyat taban fiyatlarının Türk çiftçisine, üreticisine hayırlı olması temennisinde bulundu.  Çiftçilere bereketli hasatlar dileyen Aksal, üreticilerin merakla beklediği taban fiyatlarının hasattan önce açıklanması uygulamasının AK Parti ile başladığını ve bunun sürdürüldüğünü söyledi. Açıklanan buğday, arpa ve bakliyat taban alım fiyatı ile destek primlerine göre, sert ekmeklik buğday taban alım fiyatının ton başına 1,350 TL'den 1,650 TL'ye, arpa taban alım fiyatının ise ton başına 1,100 TL'den 1,275 TL'ye yükseltildiğini belirten Aksal, hububatta ton başına prim ve destek ödemesinin de 230 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

    Milletvekili Aksal, bakliyat alım fiyatlarında ise ton başına kırmızı mercimekte 3,500 TL, yeşil mercimekte 3,200 TL, nohutta ise 3,350 TL fiyat belirlendiğini, bakliyattaki prim ve destek ödemelerinin de 800 TL'ye çıkartıldığını aktardı. Mayıs ayının ortalarından itibaren ürün hasadına başlayacak çiftçilere bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisini yineleyen Aksal, koronavirüsle birlikte gıda üretimi ve tedarikinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

    Aksal, "Tarımsal üretim, gıda üretimi ekonominin başlangıcı, ülkelerin lokomotifidir. Bu bilinçle çiftçimize, köylümüze her türlü desteği veriyoruz.  Çiftçilerimizin mayıs ve haziran ayları kredi ödemelerini faizsiz 6 ay ertelendik, destek ödemelerimizi zamanında yapıyoruz, gübre, mazot ve sertifikalı tohum desteklemeleri de yapılacak. Türkiye'nin üretimden gelen gücünün zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

    Çiftçilerden emeklerinin karşılığının zayi olmayacağını bilerek, üretmeye devam etmelerini isteyen Aksal, "Türkiye, tecrübeli ellerde yönetiliyor. Çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, emeklimiz, çalışanımız tüm vatandaşlarımız bilsin ki AK Parti kadroları bugüne kadar kimsenin emeğini heba etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Köylümüz, vatan toprağını en iyi verimi almak için işlemeli, bu zor günlerin atlatılmasında üzerine düşeni yerine getirmelidir" diye konuştu.

    Aksal, mahsulü yapılan hububatların, Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünce, ülke genelindeki yaklaşık 270 iş yerinden ve protokol imzalanan lisanslı depolardan alımının yapılacağını, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamının alınacağını, ÇKS'ya kayıtlı olmayan kesimlerin ise üreticiden aldığını belgelemek kaydıyla, stoklarındaki ürününü 1 Kasım'dan itibaren TMO'ya satabileceğini sözlerine ekledi.

    Milletvekili Aksal, yetiştiricilere hayvan başı 65 lira olmak üzere toplamda 100 milyon lira yem desteği vereceklerini de kaydetti.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow