hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye başkanından, ampute yavru köpeği sahiplenen hayvan severe ziyaret

    Belediye başkanından, ampute yavru köpeği sahiplenen hayvan severe ziyaret
    expand

    Belediye başkanından, ampute yavru köpeği sahiplenen hayvan severe ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yetişkin köpeklerin saldırısında yaralanıp, bir bacağı ampute edilen 'Esila' isimli 1,5 aylık yavru köpeğin klinik masraflarını karşılayarak, sahiplenen Moldova vatandaşı Valeria Çaputlu'yu (28) evinde ziyaret etti.

    Keşan'da, yetişkin köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 1,5 aylık dişi köpek, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'nce şehirdeki bir veteriner kliniğine götürülerek, tedaviye alındı. Sol ön bacağı ameliyatla ampute edilmek zorunda kalan yavru köpek, 1 haftalık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Köpeğin durumunu derneğin sosyal medya hesaplarından öğrenerek dernek yöneticileriyle iletişime geçen Moldova vatandaşı Valeria Çaputlu, tedavi masraflarını karşıladığı ve 'Esila' ismini verdi yavru köpeği sahiplendi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci ile birlikte Valeria Çaputlu'yu evinde ziyaret etti.

    Valeria Çaputlu'nun örnek bir davranış sergilediğini belirten Helvacıoğlu, "Valeria hanım bu yavrumuzun hem tedavi masraflarını karşıladı hem de ona sahip çıktı. Esila, bir ayağını kaybetse de şimdi huzurlu ve mutlu. Bundan sonraki hayatını bir aile ortamında geçirecek. Valeria hanıma çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    Çaputlu da, 'Esila'yı birbirini tamamlayan bir hayat arkadaşı olarak gördüğünü ifade ederek, "İkimiz birbirimizi tamamlıyoruz. Birlikte 5 bacağımız oldu. Şu an çok güzel zaman geçiriyoruz. İnşallah daha da güzel olacak" diye konuştu.

    Mustafa Helvacıoğlu, 'Esila' için aldığı mama ve oyuncakları Valeria Çaputlu'ya teslim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow