hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönüllü psikologlardan koronavirüs mağdurlarına psikolojik destek

    Gönüllü psikologlardan koronavirüs mağdurlarına psikolojik destek
    expand

    Gönüllü psikologlardan koronavirüs mağdurlarına psikolojik destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi bünyesinde görevlendirilen 2 gönüllü psikolog, koronavirüs salgını nedeniyle psikolojik travma geçirenlere telefon üzerinden ücretsiz destek verecek.

    Keşan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi bünyesinde görevlendirilen 2 gönüllü psikolog, koronavirüsün öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla telefon üzerinden ücretsiz destek verecek.Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu Eylem Akdemir ve gönüllü psikologlar Aslı Nilşah Lofçalı ve Beste Benk ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

    'VATANDAŞININ SESİNİZİ DUYAN BELEDİYENİZ VAR'

    Mustafa Helvacıoğlu, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında Keşan Belediyesi olarak bir çalışma hazırladık. Evinde koronavirüs nedeniyle kaygı duyan, huzursuz olan hemşehrilerimiz için Keşan Belediyesi olarak ücretsiz psikolog desteği vermeye başlıyoruz. Vatandaşının sesinizi duyan belediyeniz var. Zor günlerinizde kendinizi iyi hissetmiyorsanız, uyku düzensizlikleri varsa bunun gibi problemleriniz varsa lütfen 0 284 714 10 63 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz” dedi.

    'BU SÜREÇTE ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM'

    Psikolog Aslı Nilşah Lofçalı da, bu süreçte psikolojik travma geçirenlere yardımcı olacaklarını ifade ederek, "Kişisel olarak bu salgınla uğraşmıyoruz, aslında dünya bazında bu salgınla uğraşıyoruz. Evde durmak canımızı sıkabiliyor. Evde neler yapabiliriz, nasıl vakit geçirebiliriz, nasıl bu durumu daha az stressiz hale getirebiliriz gibi aklınıza gelebilecek bütün sorularınız ile karşınızda olacağız. Kaygı ve korkuyu karıştırmamak için bu süreçte elimizden geleni yapalım. Kaygılanmamız ve korkmamız bu süreçte doğaldır. Çocuklarımıza da bu süreçte destek veriyoruz. Anne ve babaların çocukları ile bu süreçte nasıl diyaloglar kurması gerektiğini bütün ayrıntıları ile konuşabiliriz” diye konuştu.

    'VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ'

    Psikolog Beste Benk ise koronavirüs salgını nedeniyle birçok insanın izole olarak evlerine kapandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

    “Bu süreçte herkeste kaygı düzeyi, panik durumu ve stres düzeyi arttı. Biz de bunlarla nasıl baş edebiliriz, evde nasıl kaliteli zaman geçirebiliriz, çocuklarla nasıl iletişim kurabiliriz gibi durumlar hakkında vatandaşlarımıza destek olacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow