hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan Belediyesi, ‘Paşayiğit’ ve ‘Korudağ’ isimli kar küreme araçlarını hizmete aldı

    Keşan Belediyesi, ‘Paşayiğit’ ve ‘Korudağ’ isimli kar küreme araçlarını hizmete aldı
    expand

    Keşan Belediyesi, ‘Paşayiğit’ ve ‘Korudağ’ isimli kar küreme araçlarını hizmete aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi tarafından araç filosuna katılan ve ‘Paşayiğit’ ile ‘Korudağ’ isimleri verilen kar küreme araçları, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

    Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

    Belediye Başkanı Helvacıoğlu, belediyenin araç filosunu güçlendirdiğini belirterek, “Araç filomuz güçleniyor ve gençleşiyor. 24 ayda 41 aracımız oldu. Keşan’ımız bugün ilk kez kar küreme ve kesme araçları ile tanışıyor. Şehrimize kazandırdığımız bu araçlar ile yeni bir aşamaya geçtik. Kar küreme ve kesme araçlarımıza ‘Korudağ’ ve ‘Paşayiğit’ isimlerini verdik. Araçlarımıza isimler vermeye başladık. Modern ve teknolojik donanımlı araçları çalışmalarımıza dahil ederek güçlü hizmet stratejisi ile ilerliyoruz. Kar küreme ve kesme araçlarımız küreme esnasında önlerine çıkabilecek baca kapakları ve zemine zarar vermemek için katlanabilir yay sistemine sahip olarak donatılmış durumda. Karla mücadele çalışmaları sona erdiğinde araçlarımız üzerindeki kar bıçakları sökülerek damperli kamyon olarak da kullanılabilecek. Bu araçlarımız tek çeker olan kamyonların aksine araçlar dört tekerden güç alarak çalışmalarını her türlü doğa şartlarında sürdürebilecekler” dedi.

    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise pandemi sürecinde çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, “Keşan Belediyesi’nde 2 yılda yapılanları görüyorsunuz. Gecesini gündüzümüze katarak, yerel belediye başkanımız, il başkanımız, Ankara’da ben hizmet için çalışıyoruz. Koronavirüs ile mücadeleyi en kısa sürede tamamlayıp, sizlere daha da iyi hizmet edeceğiz. Bugün araçlarımızı tanıtıyoruz” diye konuştu. Program, dua edilmesi ve kurban kesilmesiyle sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow