hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da çarşı merkezi araç trafiğine açılacak

    Keşanda çarşı merkezi araç trafiğine açılacak
    expand

    Keşan'da çarşı merkezi araç trafiğine açılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapatılan çarşı merkezi, yeni alınan kararla saat 17.00'den, sabah 10.00'a kadar trafiğe açık kalacak.

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ile Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman, çarşı merkezinde esnafla görüşerek, incelemelerde bulundu.

    Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, çarşı merkezinin tedbirler kapsamında bir süredir trafiğe kapalı olduğunu belirterek, "Sayın valimiz ve Hıfzıssıhha Kurulu ile görüştük. Bayram sonrası açılması kararı alındı. Ancak bayrama kadar 10.00-17.00 saatleri arasında bu alanda trafik kapalı olacak. İşyerleri saat 23.00’e kadar açık kalacak. 2'nci dalgaya sebep olmamak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Bu kararlar zaman zaman esnafımızı ekonomik anlamda üzüyor olabilir. Çarşı merkezi 10.00-17.00 saatleri arasında trafik kapalı, diğer saatlerde sabah 10.00’a kadar trafik açık kalacak." dedi.

    'ALIŞVERİŞİMİZİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM'

    Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı da, koronavirüsle mücadele sürecinden en çok esnafın etkilendiğini ifade ederek, "Esnafımız tedbir almalı, maskesiz gezmemeli. Ayrıca sosyal mesafeye de önem verilmeli, ellerimizi yıkamalı, dezenfekte etmeliyiz. Ama ekonomimizin de dönmesi için alışverişimize devam edeceğiz. Alışverişimizi yerel esnaftan yapalım. Trafik çarşıda 24 saat kapalı idi. Alınan bu karardan sonra çarşıda araç trafiği sadece 7 saat olmayacak. Ayrıca esnafımızın da bugünden itibaren işyerlerini saat 23.00’e kadar açık kalmasına ortak bir şekilde karar aldık. Esnafımıza da bu karara uymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

    Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman da, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle eski itfaiye binası bahçesinde haftanın 5 günü halk pazarı kurulacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow