hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da, Cevizlik Deresi'nde ıslah çalışması yapıldı

    Keşanda, Cevizlik Deresinde ıslah çalışması yapıldı
    expand

    Keşan'da, Cevizlik Deresi'nde ıslah çalışması yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Cevizlik Deresi’nde ıslah çalışması başlatıldı.

    Çalışmaları yerinde inceleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru’dan bilgi aldı. Islah çalışması ile ilgili konuşan Helvacıoğlu, “Keşan’da kış aylarında tüm derelerimizin dere ıslah çalışmalarını yapıyoruz. Tüm dereleri ıslah ediyoruz. Derenin durumu çok kötüydü. Yaptığımız çalışma, yazın sinek olmaması, larvaların ürememesi anlamına geliyor. Bütün gayretimizle Keşan’ın etrafında bulunan bütün dereleri temizleyeceğiz. Islah çalışmalarımızı bu aylarda yapmamız lazım. Yazı da düşünmek zorundayız. Sadece yaz aylarında ilaçlama ile değil bu dönemlerde oluşturulacak olan çalışmalarla birlikte alt yapısını da oluşturmalıyız. Vatandaşlarımızın sağlığı çok önemli. Bu kışı temiz geçirmeliyiz. Temiz bir Keşan, sağlıklı bir Keşan için çalışıyoruz. Bizler hemşehrilerimizin sağlıklı günlerde yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

    Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru da, “Biz sineklerin ürememesi için kış aylarından gerekli çalışmalara başlıyoruz. Vatandaşlarımızda yaz aylarında bahçelerinde su birikintisi olmamasına, meyve ağaçlarının meyvelerinin yerlerde kalmamasına dikkat ederlerse üremenin önüne geçmiş olurlar. Bizler vatandaşlarımızın refahı için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dere ıslahı çalışmalarımız tahminen bir ay sürecek” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow