hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan’da ‘Çöp atma basket at’ projesi hayata geçirildi

    Keşan’da ‘Çöp atma basket at’ projesi hayata geçirildi
    expand

    Keşan’da ‘Çöp atma basket at’ projesi hayata geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi, plastik atıkların geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ilçedeki 24 okula ‘Çöp atma basket at' projesi kapsamında plastik atık basketbol potaları yerleştirdi.

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’ın katılımıyla Abdül Şavur İlkokulu’nda öğrencilerle birlikte ‘Çöp atma basket at” projesi tanıtımını yaptı. Helvacıoğlu, “Çevre bilincini artırmak ve plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla farkındalık yaratmak için Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde güzel bir çalışma hazırladık. Öğrencilerimiz plastik atıkların toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda biz büyüklere örnek olacaklar. Belediyemiz bünyesinde hazırladığımız plastik atık basket potaları ilçedeki tüm okullarımıza Çevre Koruma ve Kontrol Birimimiz tarafından yerleştirilecek.” dedi.

    Mustafa Helvacıoğlu, etkinlikte plastik şişeleri atık basket potalarına atan öğrencilere 28 Ekim 2019’da Keşan Belediyesi tarafından düzenlenecek tiyatrolar için bilet hediye etti.

    Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da Sıfır Atık Projesi’ne öğrencilerin geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi için verdikleri destek nedeniyle mutlu olduklarını bildirdi ve projenin tüm okullarda uygulanacağını söyledi. Atıkların belirli periyotlarla Keşan Belediyesi tarafından toplanacağı, geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine katkıda da bulunulacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow