hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da ilk buğday kilosu 2.50 TL'den alıcı buldu

    Keşanda ilk buğday kilosu 2.50 TLden alıcı buldu
    expand

    Keşan'da ilk buğday kilosu 2.50 TL'den alıcı buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde yeni sezonun ilk buğdayı, Keşan Ticaret Borsası'nda açık arttırma usulü yapılan temsili salon satışıyla kilosu 2.50 TL'den alıcı buldu.

    Keşan Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan ürün satışına, Tarım ve Orman Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, S.S. 285 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak, Keşan TB Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüccarlar katıldı.

    Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, yeni hasat sezonunun bereketli olmasını diledi. Daha sonra salon satışına geçildi. Çiftçi Musa Aslan’ın Yeniceçiftlik Köyü mevkiinden getirdiği 1 tonluk buğday, salon satışı ile açık arttırmaya sunuldu. Keşan TB personeli Hüseyin Alpu tarafından, 1.35 TL'den açık arttırmaya sunulan; rutubet 10,9, hektolitre 78,8, glüten 28,4, indeks 95, protein 12,9, nişasta 60,6, selüloz 2,7, süne 1,3 değerlerine sahip ilk buğday ürünü, Yavaş Ticaret yetkilisi ve Keşan TB Meclis Katip Üyesi Tuncay Yavaş tarafından kilosu 2.50 TL’den satın alındı. Açık arttırmanın sonrasında, Keşan Ticaret Borsası yönetimi tarafından, 50 litrelik mazot fişi ile günün anlam ve önemini belirten plaket Aslan’a takdim edildi. Hasan Şen ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri de üreticilerin teşvik edilmesi amacıyla, her yıl olduğu gibi ilk ürün sahibine çeyrek altın hediye etti. Çiftçi Aslan, hasat ettiği tarlasından, dönüme yaklaşık 500 kg ortalama ürün elde ettiğini belirterek, hasadın tüm çiftçiler için hayırlı olmasını diledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow