hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da itfaiyeye alınan 'rotfire' cihazı tanıtıldı

    Keşanda itfaiyeye alınan rotfire cihazı tanıtıldı
    expand

    Keşan'da itfaiyeye alınan 'rotfire' cihazı tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü'ne alınan mikronize su ve köpük püskürtmeli yangına ilk müdahale sistemi olan 'rotfire' cihazının tanıtımı yapıldı.

    Kendinden bağımsız motoru, su ve köpük tankları ile harici hiç bir güç kaynağına gereksinim duymadan 40 metre hortumu ve özel tabancası sayesinde tek bir personelle yangına hızlı ve etkili müdahale edilmesini sağlayan 'rotfire' cihazı Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne kazandırıldı. Cihazın tanıtımını, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit yaptı.

    İtfaiye Müdürlüğü envanterine katılan yeni yangın söndürme makinesi ile yangınlara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebileceklerini belirten Başkan Helvacıoğlu, “İtfaiyemiz artık daha hızlı ve etkili. Ekipmanın takıldığı aracımız öncü bir ekip olarak yanığına ilk müdahalede bulunacak. Keşan Belediyesi olarak attığımız her adım vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğini korumak için. Ekipman az yer kapladığı için yangınlara daha hızlı ulaşım sağlanacak, yangında yüksek basınçla etkili müdahale sağlanacak. Dar sokaklar, şehir içi trafiği gibi yangına müdahaleyi geciktiren durumların önüne geçecek etkili bir ekipman” dedi.

    Savaş Yiğit de, dar sokaklar ile mesire alanlarındaki yangınlara daha hızlı müdahale edebileceklerini ifade ederek, "Normalde İtfaiye araçlarımız 5 ton su kapasiteli. Teknolojik yeni ekipmanımızla 300 litre su ve 40 litre köpükle aynı işi daha etkili ve hızlı yapmış olacağız. Suyumuzu da israf etmemiş olacağız. Aracımız Keşan’da ve bölgede bir” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow