hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meriç Nehri'nde 'kano festivali' yapılacak

    Meriç Nehrinde kano festivali yapılacak
    expand

    Meriç Nehri'nde 'kano festivali' yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle Cumartesi günü 2'nci Kano - Kayak Maraton Yarışı Festivali'ni düzenleneyecek Edirne Doğa Sporları Kulübü'nün (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, bitiminde sona gelinen Kanal Edirne'nin kano ve su sporları için büyük bir avantaj barındırdığını söyledi. Akman, "DSİ başta olmak üzere yetkili bütün kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz; gelin beraber işbirliği yapalım ve bu Kanal Edirne'yi kano sporuna açalım" dedi.

    EDOSK, Edirne'de Cumartesi günü Meriç Nehri'nde 2'nci Kano - Kayak Maraton Yarışı Festivali düzenleyecek. Maraton Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden başlayıp, Meriç Köprüsü yanında bulunan Protkol Evi'nde son bulacak. Yaklaşık 2,5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek maraton festivalinin ikincisini yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen EDOSK Başkanı Akman, "EDOSK olarak 2012 yılından beri Edirne nehirlerinde kano sporunun yapılabilirliğini göstermek adına çok büyük uğraş ve emek sarfediyoruz. Bu etkinliklerimiz sadece Edirne merkez odaklı değil Trakya'nın bütün bölgelerine yayılıyor. Bizler EDOSK olarak bu kentin en önemli turizm paydaşlarından biriyiz. Cumartesi günkü etkinlik her ne kadar sportif bir etkinlik olsa da Edirne'nin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayan bir etkinlik olacak. Buna da EDOSK olarak öncülükten etmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur içerisindeyiz" dedi. 

    Türkiye ve dünyada içinden 3 nehir geçen çok az sayıda şehir olduğuna vurgu yapan Akman, yapım aşamasında sona gelinen Kanal Edirne'ye de ayrı bir parantez açtı. Akman, "Bildiğiniz gibi DSİ'nin bir Kanal Edirne projesi var. Büyük bir kısmı tamamlandı diye biliyorum. Bu Kanal Edirne'nin de kano sporu için büyük bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Buradan da DSİ başta olmak üzere yetkili bütün kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz; gelin beraber işbirliği yapalım ve bu Kanal Edirne'yi kano sporuna açalım Edirne turizmine kazandıralım belki ileriki dönemde Balkan Şampiyonaları, Türkiye Şampiyonaları burada yapılabilir. Bugün bir fitili ateşledik, Cumartesi günü ikincisini yapacağız. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Dernekçilikte tamamen gönüllülük esasına dayalı gidiyor işler. Biz de gönüllü olarak bir yere kadar yapabiliyoruz. Bu kapsamda Valilik ve diğer kuruluşlarla işbirliği yaparsak çok daha nitelikli etkinlikler yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. 

    Toplantıda ayrıca EDOSK Kano Branşı Sorumlusu Mustafa Çelik de yarışmaya biri Bulgaristan'dan olmak üzere 24 sporcunun katılacağını belirterek, Edirne'de kano yarışmalarını geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow