hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de yaşayacak

    Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de yaşayacak
    expand

    Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’de yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediyesi’nin meclis toplantısında alınan kararla dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, milli halterci ‘Cep Herkülü’ lakaplı merhum  Naim Süleymanoğlu’nun isminin kentte bir sokak ya da caddeye verilmesi için ilk adım atıldı.

    Edirne Belediyesi 2020 yılı ilk meclis olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Meclis Denetim Komisyonu belirlenirken, çeşitli kararlar alındı. 3’ü gündem dışı toplam 16 maddenin görüşüldüğü mecliste Türkiye’nin gururu, efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin kentte yaşatılması için ilk adım atıldı. Süleymanoğlu’nun isminin kentteki bir cadde ya da sokağa verilmesi için meclise verilen dilekçe, görüşülmek üzere Sokak ve Cadde İsimleri Komisyonu’na havale edildi.  

    CEP HERKÜLÜNÜN İSMİ EDİRNE’DE YAŞAYACAK

    Başkan Gürkan, Naim Süleymanoğlu’nun olimpiyat ve spor tarihinin en başarılı sporcusu olduğunu dile getirdi. Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’ye çok yakışacağını ve genç sporculara örnek olacağını söyleyen Gürkan, "Naim Süleymanoğlu’nu hepimiz biliyoruz. Dünya, Olimpiyat şampiyonu  ve spor tarihinin gördüğü en muhteşem halter sporcusuydu. Allah gani gani rahmet eylesin. İnanıyorum ki; Naim Süleymanoğlu’nun Edirne’deki ismi uygun bir caddeye ya da sokağa çok yakışacaktır” dedi.

    “YERLİ OTOMOBİLİ ALKIŞLIYORUM”

    Gürkan ayrıca, Ak Partili Meclis Üyesi Çapoğlu, "Üretime geçildiği zaman yerli otomobili desteklemek için belediyeye alınacakmı?" sorusu üzerine Gürkan, Türkiye’de üretilen her şeye sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Gürkan, "Türkiye’nin kendi imkanlarıyla üreteceği ne olursa olsun bunu desteklememek mümkün değil. Bunu elbette destekliyoruz. Yerli otomobili ve mesela savunma sanayiindeki başarıları alkışlıyorum, gurur duyuyorum. İnşallah arkası gelir. Yerli otomobilin de başarılı olmasını çok arzu ediyorum. Yöntem olarak doğru bir yöntem, çünkü bütün dünyada fosil yakıt hem üretimi hem de tüketimi, gittikçe daralan bir marja sahip. O nedenle yerli otomobil tercihinde fosil yakıtlı motor değil de elektrikli motor tercih edilmesini de çok doğru bulduğumu söylemek istiyorum" dedi.

    'ÜRETİME GEÇTİĞİNDE BELEDİYE’YE 2 ADET ALACAĞIZ'

    Üretime geçtiğinde belediyeye de 2 adet alacaklarını ifade eden Gürkan, "Samimi olarak konuşayım, birkaç gün önce arkadaşlarımla, ‘Biz de belediyeye almalıyız, en azından hem projeyi desteklemek, hem de örnek olmak’ şeklinde konuştuk. İlk etapta 2 tane araç almayı düşünüyoruz ama henüz hangi model olduğu belli değil çünkü 5 model çıkarılacak biliyorsunuz. Yerli üretimi teşvik için Türkiye’de yerli tohum olayını başlatan ilk belediyelerden birisiyiz. Tohumda bu kadar hassassak Türkiye’nin üreteceği bir otomobilde hassas olmamamız mümkün değil" fadelerini kullandı.  

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow