hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selimiye çevresinde zabıtalar elektrikli bisikletle görev yapacak

    Selimiye çevresinde zabıtalar elektrikli bisikletle görev yapacak
    expand

    Selimiye çevresinde zabıtalar elektrikli bisikletle görev yapacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de belediye zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı'nda yeni yüzüyle açılacak Selimiye Camii Meydanı'nda çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacak. 

    Edirne'de Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'nde son aşamaya gelinirken, yeni yüzüyle halka merhaba diyecek meydanda ise çevre dostlu elektrikli bisikletli zabıta ekipleri görev yapacak. Meydanın, Mimar Sinan'ın mimarlık tarihine damgasını vuran eseri Selimiye Camisi’ne yakışır bir meydan olacağını ve Edirne’nin turizmine de büyük katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada turizm zabıtasının ve güvenlik görevlilerinin çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacaklarını söyledi.

    Selimiye Meydanı’nda kullanılması amacıyla 7 adet elektrikli bisikletin belediye envanterine eklendiğini belirten Gürkan, "Çevre dostu elektrikli bisikletleri turizm zabıtası ve güvenlik görevlileri kullanacak. Burada seyyar satıcılara ve kuşyemi satışına izin vermeyeceğiz. Edirne’ye gelen misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin burada gönül rahatlığıyla vakit geçirmesini, gezmesini istiyoruz. Bu nedenle turizm zabıta ve güvenlik görevlilerimiz çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacaklar. Hareket kabiliyetini kolaylaştıran ve trafiğe kapalı alanlarda olaylara daha rahat müdahale edilmesini sağlayan elektrikli bisikletlerle görev yapan ekiplerimiz, olaylara daha seri bir şekilde müdahale edebilecekler. Edirne’mize hayırlı olsun" dedi.(DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow