hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SP'li İriş: Esnaf ve üretici, tekelleşmeden korunmalı

    SPli İriş: Esnaf ve üretici, tekelleşmeden korunmalı
    expand

    SP'li İriş: Esnaf ve üretici, tekelleşmeden korunmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, iktidarın 17 yıllık ekonomik tablosunu değerlendirdiği toplantıda, "Her sektördeki yerel esnaf ve üreticiyi de tekelleşen zincir dükkanlar baskısından koruyacak makul önlemler, tedbirler alınmalıdır. Halkın pazarı birkaç markaya teslim edilmemelidir. Milli, güçlü, süratli, yaygın ve dengeli bir ekonomik yapı oluşturulmalıdır" dedi.

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, geride bırakılan 2019 yılında iktidarın ekonomik, dış politika ve sosyal açıdan tablosunu değerlendirdi. Sözlerinin başında Ak Parti'nin ekonomi politikasını masaya yatıran İriş, dış borçlarda ödenen faiz oranlarının yüksekliğine dikkat çekti. 17 yılda ortalama 900 milyar lira faiz ödendiğini dile getiren İriş, özellikle yerli üretimin korunması ve teşvik edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

    Her sektördeki yerel esnaf ve üreticinin tekelleşen zincir dükkan baskısından korunacak önlemler alınması gerektiğini belirten İriş, "Başta gümrükler olmak üzere, birçok düzenleme yerli üretimi korumak ve teşvik içindir. Her sektördeki yerel esnaf ve üreticiyi de tekelleşen zincir dükkânlar baskısından koruyacak makul önlemler, tedbirler alınmalıdır. Halkın pazarı birkaç markaya teslim edilmemelidir. Sonuç olarak, milli, güçlü, süratli, yaygın ve dengeli bir ekonomik yapı oluşturulmalıdır" dedi.

    "AMERİKA VE RUSYA BÖLGEDEN ÇIKARTILMALI"

    Dış politika konusunda da komşularla çözüm üretme yolları aranması gerektiğini dile getiren İriş; "Bir zamanlar komşularla sıfır sorundan bahsediliyordu.  Şimdi her taraf sırf sorun oldu. Bu sorunlar iki yüzlü müttefiklerle çözülemez. Bölgemizde huzur ve barış ancak bölge ülkelerinin kendi aralarında yapacakları müzakere ve işbirliği ile çözülebilir. Ne yapıp edip, ABD’nin ve Rusya‘nın bölgeden çıkartılması için çalışılmalıdır. Komşularımızla, birlikte çözüm üretme yollarını aranmalıdır. Bu mümkündür ve olmalıdır" diye konuştu.

    "SAHİP OLDUĞUMUZ KAYNAKLARLA REFAH İÇİNDE YAŞAMAMIZ MÜMKÜN"

    Türkiye'nin başta insan kaynağı olmak üzere sahip olduğu tüm imkanların milletin huzur ve refah içerisinde yaşayabilmesi için yeterli olduğunu söyleyen İriş, "Sahip olduğumuz medeniyet değerleri insan haklarının en kamil manada yaşanmasını emretmektedir. Yani ekonomik gücümüzü dolayısıyla refahımızı yükseltmek mümkündür. Yaşadığımız düzeni adil bir düzen haline getirmek mümkündür. Yaşanabilir bir Türkiye’yi ve yeniden büyük Türkiye’yi Saadet Partisi olarak İnşallah hep birlikte kuracağız. Umutluyuz, azimliyiz, kararlıyız" şeklinde konuştu.

     

     

     

     

                                                                                           

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow