hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya lezzetleri ‘Global Gastro Ekonomi’ zirvesinde tanıtılacak

    Trakya lezzetleri ‘Global Gastro Ekonomi’ zirvesinde tanıtılacak
    expand

    Trakya lezzetleri ‘Global Gastro Ekonomi’ zirvesinde tanıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, 25 Mart’ta Lütf Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 3’üncü Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde ana tema olarak seçilen Trakya’nın meşhur lezzetlerinin tanıtılacağını söyledi.

    ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, odanın 2019 yılı faaliyetlerine yönelik basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda faaliyetleri sunum eşliğinde anlata Zıpkınkurt, özellikle Trakya’nın gastronomi alanında tanıtımına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Zıpkınkurt, "Edirne bence gastronomi şehri olacak. Edirne’de gastronomi insanların bir gün daha fazla konaklama nedeni olacak" dedi.

    'GASTRO EKONOMİ ZİRVESİNDE ANA TEMA TRAKYA SEÇİLDİ'

    Edirne’nin turizm kenti olması nedeniyle ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Zıpkınkurt, "Odamız turizme destek vermeyi sürdüryor. Eco-Woman Edirne’nin gastronomisini destekleyen bir çalışma olacak. Bizi daha fazla öne çıkaracak. 2020 yılı Gastro Ekonomi Zirvesinde ana tema Trakya seçildi. Trakya’daki tüm gastronomiyle ilgili sokak köftecisinden Edirne’deki aklınıza gelebilecek her türlü kişiye bir rehber bastırılacak. Bu rehber tüm Türkiye’de olduğu gibi Dünya’da da tanıtılacak. Mart ayında lansmanı gerçekleştirilecek .Şehrin tanıtımı anlamında ciddi bir ivme kazanacağız" dedi.

    'EDİRNE GASTRONOMİ ŞEHRİ OLACAK'

    Temanın Trakya olarak seçilmesinin kendileri için anlamının büyük olduğunu ifade eden Zıpkınkurt sözlerine şöyle devam etti;

    "2-3 arkadaşımız zirvede gösterilcek rehberin oluşabilmesi için aylardan beri çalışıyorlar. Tekirdağ’da tek çeşit köfte var. Ama Edirne’de 9 ayrı tatta köfte yiyebilirsiniz. Edirne’de köfte yemek isteyen birisi 9 öğün farklı lezzetlerde köfte yiyebilir. Daha önce yaptığımız çalışmalarda lokantalarda pek ciğer sarma yoktu. Ciğer sarma devreye girdi. Osmanlı Saray Mutfağında o dönemde domates olmadığı için meyve ağırlıklıydı. Damak tadı olarak kuru meyvelerden üretilen yemekler pek rağbet görmüyor ama biz bununla alakalı gelen gruplara bu yemeklerden tattırmak adına yaptırıyoruz. İnsanların hoşuna gidiyor ve tariflerini alıyorlar. Bu da bizim için önemli. Edirne bence gastronomi şehri olacak. Edirne’de gastronomi insanların bir gün daha fazla konaklama nedeni olacak. Söylediğim gibi yaptığımız çalışmalarla tema Trakya seçildi. 25 Mart'ta Lütfi Kırdar'da uluslararası gastronomi uzmanlarının geldiği bir kongre olacak. Edirne'den çevre ilçelerden ve Kırklareli ve Tekirdağ odalarından aldığımız katkıyla bir rehber oluşturuluyor. Bu rehberde Trakya'nın lezzetleri öne çıkacak. İnsanların çok daha fazla iştahını arttıracak. Bizim bu rehberde yerel lezzetlerimiz yer alacak. Dolayısıyla başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Edirne'nin turizmini de arttıracağını inanıyorum."

     

                    

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow