hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Platformu'na 'Ekolojik Yıkımla Mücadele' ödülü

    Trakya Platformuna Ekolojik Yıkımla Mücadele ödülü
    expand

    Trakya Platformu'na 'Ekolojik Yıkımla Mücadele' ödülü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)- İSTANBUL Çevre Mühendisleri Odası'nın düzenlediği Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Platformu Ekolojik Yıkımla Mücadele ödülü verildi.

    Trakya'nın bütün olarak ekolojik, kentsel, doğal, çevresel, tarihsel, sosyal, kültürel değerleriyle birlikte korunması ve gelecek kuşaklara ve zamanlara taşınabilmesi için mücadele veren Trakya Platformu, İstanbul Çevre Mühendisleri Odası'nın düzenlediği Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Platformu Ekolojik Yıkımla Mücadele ödülüne layık görüldü. Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası nedeniyle düzenlenen panele siyasetçiler, bilim insanları, sivil toplum örgütleri, çevreci kuruluş temsilcileri katıldı. 

    Kırklareli Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı ve Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal Çiğdem, panelde bir sunum yaptı. 
    Çidem, "Trakya'nın genelinde verilen mücadelenin bir bütünlük içinde bilimsel çalışmalar, hukuksal verilerle süreçlerin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Saha çalışmalarında Kent Konseyimizin  özellikle gençlerden oluşan çalışma grubunun saha faaliyetlerini Dokuzhöyük süreci, su tünelleri, anıt ağaçlar mağara,  yarasalar,  karınca yuvalarının  koruma kapsamında kullandığımızı tespit ve tescil sürelerini yakından takip ediyoruz. Trakya Platformu bilim hukuk kurullarının ve gönüllü akademisyenlerden oluşan Galeri Mağara Araştırma grubunun destek ve katkılarıyla çalışmalarla ekolojik yıkıma karşı  mücadele ediyoruz. Her şart ve koşulda yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Trakya Platformu Trakya'da yaşayanlar tarafından güven duyulan bir yapı olmuş. Bunun son göstergesi de  Endüstriyel Hayvancılık işletmesinin atıkları konusunda ihbarı bize yapıyorlar, süreci birlikte takip ediyoruz. Su tünelleri konusunda da yine bize ulaşılmıştı. Bizlerde gönüllü akademisyen ve hukukçulardan oluşan  bilim hukuk  kurullarımızla destek ve katkı sunmaya devam ediyor,
    yaşamı birlikte savunuyoruz" dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow