hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi ile Keşan Belediyesi arasında, 'hizmet içi' protokolü imzalandı

    Trakya Üniversitesi ile Keşan Belediyesi arasında, hizmet içi protokolü imzalandı
    expand

    Trakya Üniversitesi ile Keşan Belediyesi arasında, 'hizmet içi' protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi ile Keşan Belediyesi arasında hizmet için sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli kurum içi hizmet eğitimine tabi tutulması ve belediyenin diğer birimlerindeki personele de sertifikalı eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı, Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, bir dizi görüşmeler için Keşan’daydı. Trakya Üniversitesi’nin Keşan’daki birimlerini gezerek akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Tabakoğlu ve Genel Sekreter İşçimen, Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi’ni de ziyaret etti. Heyetin Belediye ziyaretinde Trakya Üniversitesi ile Keşan Belediyesi arasında hizmet içi eğitim konusunda protokol imzalandı.

    'KEŞAN'DA 5 YENİ BÖLÜM İÇİN YÖK'E BAŞVURDUK'

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesi’nin Keşan’da; Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ve Keşan Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3 birimleri bulunduğunu belirtti. Tabakoğlu, “Keşan’da her zaman yüksek bir enerji var ve bunu ilçe merkezine çok güzel yayıyorlar. Hayırseverlerin okullarımızı yapması, bölgeye olan borcumuzun bir ifadesidir. Gastronomi ve Acil Tıp Teknisyenliği olmak üzere toplamda 5 yeni bölüm açılması YÖK’e teklifte bulunduk. Umuyorum en kısa sürede sonuçlanacak. Başkanımız ile istişare halindeyiz. İşbirliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

    'KEŞAN'DA ÖĞRENCİ NÜFUSU DAHA FAZLA OLMALI'

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Keşan Belediyesi ile Trakya Üniversitesi bir bütünün parçaları. Üniversitemizin de hem yerel yönetimlerde yeri olması ve hem de Keşan’ımıza katkı sağlamasından ötürü Rektörümüz Sayın Erhan Tabakoğlu’na candan teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde hem Trakya Üniversitesi’nin Keşan’da gelişimi adına hem de Trakya Üniversitesi’nin Keşan’a katkıları adına önemli projelerimiz var. Yeni dönemin çalışmalarını ortaya koyacağız. Keşan’ımızın 100. yılında yani 2022’de iş birliğinde yapacağımız çalışmaları konuşacağız. Keşan’ın öğrenci nüfusu açısından daha fazla olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.    

    PROTOKOL İMZALANDI

    Trakya Üniversitesi Keşan Belediyesi arasında Zabıta Müdürlüğü personeline hizmet içi eğitim verilmesi konusunda sözleşmenin imzalandığı görüşmede ayrıca belediye çalışanlarına yönelik çeşitli sertifika programları düzenlenmesi kararlaştırıldı.

    Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan programının devamında Trakya Üniversitesi’nin Keşan’daki birimlerini ziyaret etti. Sırasıyla Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Keşan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademik ve idari personelle bir araya geldi. Birimlerin gidişatı hakkında bilgiler alan Rektör Tabakoğlu ayrıca Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ve Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yeni bölümler açılacağının müjdesini verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow