hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi öğrencilerinin fotoğraf sergisi açıldı

    Trakya Üniversitesi öğrencilerinin fotoğraf sergisi açıldı
    expand

    Trakya Üniversitesi öğrencilerinin fotoğraf sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu küratörlüğünde hazırlanan fotoğraf sergisi sanatseverlere kapılarını açtı. 
    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin fotoğraf dersi kapsamında üretmiş olduğu eserlerden oluşan 37 çalışma sergide yer aldı.

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, küratörlüğünü yaptığı sergiyi sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, “Öğrencilerimizin yapmış oldukları bu çalışmanın konsepti portre, Cumhuriyet coşkusu, sıçrama ve fotoğraf ustalarının ikonlaşan görüntülerini yeniden yorumlamaktır. Öğrencilerimiz otuz yedi çalışma üretti ve bu çalışmaları güzel bir sergiye çevirdik. Aldıkları eğitimle kendilerini daha da geliştireceklerine inanıyorum. Birinci dönem finali ile ikinci dönem finalini yan yana koyup kendilerini değerlendirdiklerinde fotoğraf adına nereden nereye geldiklerini daha iyi okuyabileceklerini düşünüyorum” dedi.

    Öğrencilerin çok başarılı işler çıkardığını vurgulayan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Melihat Tüzün, “Fakültemizde farklı branşlardan, farklı alanlardan sergiler yapmak beni çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizin burada ortaya koydukları çalışmalar oldukça başarılı. Üçüncü ve dördüncü sınıflara geçtiklerinde daha da güzel işler çıkaracaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek eserler gezildi. Sergiye çok sayıda öğrenci, akademisyen ve sanatsever katıldı. Fotoğraf sergisi 14 Nisan 2022 tarihine kadar güzel sanatlar fakültesi fuayesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow