hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi'nde 20 yataklı solunum yoğun bakım ünitesi hizmete alındı

    Trakya Üniversitesinde 20 yataklı solunum yoğun bakım ünitesi hizmete alındı
    expand

    Trakya Üniversitesi'nde 20 yataklı solunum yoğun bakım ünitesi hizmete alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 yataklı yeni 'Solunum Yoğun Bakım Ünitesi'sini hizmete açtı. Yeni hizmete alınan birimde içerideki havanın dışarıya çıkması engellenerek her anlamda sağlıklı bir tedavi ortamı oluşturulması amaçlandı.

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, koronavirüs salgınının devam ettiği günlerde, 20 yataklı yeni 'Solunum Yoğun Bakım Ünitesi' hizmete alındı. Birimde, daha önce hizmete giren 10 yataklı yeni dahili yoğun bakım ünitesi ile birlikte, 12'si negatif basınçla izole şekilde hazırlanan 30 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, negatif basınçlı izalosyan sistemiyle donatılan yeni yoğun bakım odalarında, içerideki havanın dışarıya çıkması engellenerek her anlamda sağlıklı bir tedavi ortamı oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

    REKTÖR TABAKOĞLU: UMARIZ KİMSE HASTALANMAZ VE ÜNİTELERİMİZ BOŞ KALIR

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan İnal’dan bilgi aldı. Bir göğüs hastalıkları ve yoğun bakım uzmanı olarak, göreve geldiği günden bu yana yoğun bakım şartlarının iyileştirilmesi ve yatak sayısının artırılması için çaba gösterdiğini ifade eden Rektör Tabakoğlu, "30 yataklı yetişkin ve 20 yataklı çocuk yoğun bakım ünitelerinin planlamasını yaklaşık 3 yıl önce yapmıştık. Tüm bu çalışmaları hayata geçirirken, bu zor günlere hazırlandığımızın farkında değilmişiz. Bugün, canla başla çalışarak tamamladığımız yeni yoğun bakım ünitelerimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni yoğun bakım yataklarımızın, Covid-19 salgınının giderek arttığı bu döneme denk gelmesi anlamlı ve sevindirici bir gelişme. Yeni yoğun bakım ünitelerimizle yatak sayımızı artırdığımız gibi ünitelerimizi, her ihtiyaca cevap verecek şekilde, son teknolojiyle donattık. Umarız kimse hastalanmaz, umarız yoğun bakım ünitelerimiz boş kalır ama şunu ifade etmek isterim ki Trakya Üniversitesi Hastanesi olarak, farklı senaryolara karşı hazırlıklarımızı tamamlamış, önlemlerimizi almış durumdayız" dedi.

    'YOĞUN BAKIM YATAK SAYIMIZ 117'YE ULAŞTI'

    Trakya Ünversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, "Hizmete giren 20 yataklı yeni Solunum Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte toplam yoğun bakım yatak sayımız 117’ye ulaştı. 20’si yeni doğan, 16’sı koroner, 6’sı çocuk ve 75’i üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi olmak üzere, 117 yoğun bakım yatağımız, son teknoloji ekipmanlarımız, alanında yetkin hekimlerimiz ve yardımcı sağlık personelimizle, Edirne ve bölgemize hizmet vermeye hazırız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow