hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi'nde, Balkan Kitaplığı açıldı

    Trakya Üniversitesinde, Balkan Kitaplığı açıldı
    expand

    Trakya Üniversitesi'nde, Balkan Kitaplığı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, kitapseverler ve araştırmacıların beklediği Balkan Kitaplığı'nı kullanıma açtı.

    Trakya Üniversitesi, Merkez Kütüphanesi bünyesinde kurulan Balkan Kitaplığı hizmete sunuldu. Balkanlar, Balkan tarihi, coğrafyası, edebiyatı, siyaseti, ekonomisi ve toplum bilimleri gibi pek çok alanda önemli eserlerin yer aldığı kitaplıkta, 3 bini aşkın kitap ve 140 adet tez bulunuyor. Okuyucularına geniş bir yelpazede nitelikli ve kaliteli eserler sunan Balkan Kitaplığı, Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle olan tarihi, kültürel, sosyal, siyasal ve ekonomik ilişkilerini araştırmak, geçmişe ışık tutmak ve mirasımızın izlerini takip etmek isteyenler için önemli bir kaynak vazifesi görecek.   

    Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, "Merkez kütüphanemizin çatısı altında, Edirne Kitaplığı'nın ardından şimdi de Balkan Kitaplığı'nı akademisyenlerin, öğrencilerin, araştırmacıların ve halkımızın hizmetine sunmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu fikri hayata geçirmek için bir süredir yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hizmete açılan Balkan Kitaplığımızda 1472 adet Türkçe, 1617 adet Balkan dillerinde ve 145 adet de İngilizce ve Fransızca kaynak yer alıyor. Koleksiyonumuzu her geçen gün daha da geliştirerek kitaplığımızı Balkanlar alanında, önemli bir başvuru ve cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlk günden bu yana Balkan Kitaplığı fikrimizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve projenin hayata geçirilmesinde emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi olarak pek çok platformda Balkanları gönüllere işledik, hafızalara kazıdık. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Doç. Dr. Nurten Çetin'in bir Balkan Kitaplığı kurma fikri de bizi çok heyecanlandırdı. Kitaplar, geçmişi tanıma ve geleceği doğru analiz etme konusunda eşsiz birer rehber. Bu nedenle, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaklaşık 550 yıl hüküm sürdüğü Balkan coğrafyasındaki tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu. Neleri kaybettiğimizi, hangi değerlerin üzerinden yol almamız gerektiğini, varmak istediğimiz hedefe giden yolu bize bu kitaplar gösterecek. Tarihte önemli işler başarmış Edirne gibi kadim bir şehirde, Balkanları, soydaş ve dindaş toplumlar ile olan sosyal ve kültürel ilişkilerimizi; edebiyattan sanata, tarihten coğrafyaya ve insan bilimlerine kadar pek çok farklı alanda ilgili herkesle buluşturmak istedik. İçinde barındırdıklarıyla oldukça zengin bir külliyata sahip kitaplığımızın, Edirne'mize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow