hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi'nde kalite izleme süreci

    Trakya Üniversitesinde kalite izleme süreci
    expand

    Trakya Üniversitesi'nde kalite izleme süreci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-YÜKSEKÖĞRETİM kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan, iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımı, Trakya Üniversitesi'nin kalite süreçlerini değerlendirdi.

    Başkanlığını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın üstlendiği ve üyeliğini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kâmil Gürel ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar’ın oluşturduğu YÖKAK Kalite İzleme Takımı, 15 Aralık 2020’de Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi heyeti ile gün boyu süren online değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi.
    Değerlendirme toplantılarının ilkini Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile gerçekleştiren Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığındaki YÖKAK İzleme Takımı, kurumun yönetsel süreçlerindeki görev paylaşımı, kurum kalite güvencesi sistemi ve izleme süreci hakkında bilgiler paylaştı.
    Trakya Üniversitesi Senato Üyeleri, Kalite Komisyon Üyeleri, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ile daire başkanları ve okul sekreterlerinin katıldığı toplantılarda, YÖKAK İzleme Takımı’na Kurum İç Değerlendirme Raporu ve Kurumsal Geri Bildirim Raporu sunularak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında güncel bilgiler aktarıldı. Kurumsal Geri Bildirim Raporu’nda yer alan 'gelişime açık yanlar' üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların ve fikirlerin paylaşıldığı toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
    Kurum içi değerlendirme toplantılarının ardından YÖKAK İzleme Takımı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile online toplantıda tekrar bir araya geldi. Gün boyu yapılan değerlendirmeler ve fikir alışverişlerinin ardından ziyaret süreci ve İzleme Raporu’nda yer alacak hususlarla ilgili görüşler paylaşıldı.
    Trakya Üniversitesi'nde kalite ve akreditasyon süreçlerinin 2016 yılında başladığını, ciddi ve profesyonel bir planlama sürecinin ardından harekete geçildiğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yeni dönemde de hız kesmeden bu süreçleri sürdüreceklerini vurguladı. Bağımsız bir kuruluş olan YÖKAK’ın da Trakya Üniversitesinin kalite süreçlerini değerlendirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “"ıymetli Hocalarımız Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Kâmil Gürel ve Prof. Dr. Naci Çağlar’dan oluşan YÖKAK İzleme Takımı, Trakya Üniversitesinin kalite süreçlerinde atmış olduğu adımları, hayata geçirdiği projeleri ve hedeflerini birinci ağızlardan dinledi. Tüm gün süren yoğun toplantı ve ardından gerçekleştirilen değerlendirme süreçlerinin ardından Trakya Üniversitesinin kat etmiş olduğu sürece olan takdirlerini ifade ettiler. Trakya Üniversitesinin atılması gerekli tüm adımları attığını ve bu konuda öncü bir rol üstlendiğini belirttiler. Bilimsel ve teknolojik alt yapı ile coğrafi ve stratejik öneminden dolayı Trakya Üniversitesinin gelişime açık yanlarının önemini belirttiler. Bu konuda ufuk açıcı bir görüşme olduğunu da belirtmek istiyorum. Trakya Üniversitesinin bölgesi ile Balkanlara sunacağı hizmetlerin kalitesi günden güne daha da artacaktır" dedi.
    Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kalite süreçlerinin bir ekip işi olduğunu ve Trakya Üniversitesi ailesinin tüm bireylerinin bu süreçte aynı inanç ve güçle çalıştığına ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow