hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi’nde, Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm UNESCO Kürsüsü kuruldu

    Trakya Üniversitesi’nde, Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm UNESCO Kürsüsü kuruldu
    expand

    Trakya Üniversitesi’nde, Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm UNESCO Kürsüsü kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi’nin, Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm UNESCO Kürsüsü başvurusu, UNESCO tarafından kabul edildi. Kürsünün ‘eğitim’ başlığında Türkiye’de ilk ve tek, ‘dijital eğitim üzerine ise dünyadaki üçüncü UNESCO kürsüsü olma özelliği taşıdığı bildirildi.

    Dünya çapında üniversiteler arasındaki en etkin bilimsel iş birliği ağı olan Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Örgütü (UNESCO) Kürsüleri Programı’na Trakya Üniversitesinden bir kürsü eklendi. Kaliteli eğitim, dijital dönüşüm, teknoloji ve kurumsal aidiyet konuları üzerine eğitim ve araştırma odaklı uluslararası yeni bir platform oluşturmak ve ulusal, uluslararası kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla Türkiye’nin 15’inci UNESCO Kürsüsü, Trakya Üniversitesi’nde açıldı.

    Trakya Üniversitesi’nin koronavirüs salgını öncesi yaptığı kürsü başvurusu üniversite yönetiminin dijital eğitim konusundaki ön görüsünü de ortaya koyarken 15 Ocak 2021 tarihinde UNESCO Genel Direktörü Audrey Azouley’in nihai imzaları atması sonucu kuruluş süreci tamamlanan kürsü ‘Eğitim’ temel başlığı altında Türkiye’deki ilk ve tek, ‘dijital eğitim’ üzerine ise dünyadaki üçüncü UNESCO Kürsüsü olma özelliği taşıyor.

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitede ‘eğitimde dijitalleşme’ üzerine çalışacak olan kürsünün kurulması için 2019 yılı Nisan ayında UNESCO’ya başvurusunu gerçekleştirdikleri belirtilerek, “Başvurumuzu yaptığımız dönemde tüm dünya gibi bizler de coronavirüs tehlikesi ile karşı karşıya kalacağımızdan habersizdik. Ancak üniversitemizin eğitim kalitesinin ülkemizde ve içinde bulunduğumuz Balkan coğrafyasındaki bilimsel çalışmalara liderlik edecek noktaya yükseltilmesi öngörüsü ile eğitim sistemimize yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin yarattığı fırsatların daha hızlı şekilde entegre edilmesini amaçladık. Son 1,5 yıldır yaşanan salgın bizleri sadece bu amacımızın yerindeliği noktasında değil, bilimsel eğitimde kalitenin yükseltilmesi noktasındaki öngörülerimizin de tüm insanlığa pozitif katkı sağlama potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi” dedi.

    UNESCO Paris Yüksek Öğretim Birimi tarafından gerçekleştirilen 2 yıllık değerlendirme süreci sonucunda kurulan UNESCO Kürsüsü’nün, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demiröz başkanlığında faaliyet gösterecek. UNESCO Kürsüsü projelerinin sürdürülmesindeki iş süreçleri kapsamında finansal kaynak araştırmaları ve proje başvuruları ile ilgili olarak Öğr. Gör. Burcu Özer, stratejik planlama ve kurumsal iş birlikleri geliştirilmesi çalışmalarında Öğr. Gör. Yaşagül Ekinci, uluslararası iş birlikleri ve eğitsel koordinatörlük konularında ise Dr. Öğr. Gör. Emine Demiröz ve görev alıyor. Eğitim ve dijitalleşme alanındaki çalışmaları entegre ederek eğitime erişim ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi kapsamında dünya genelinde faaliyet gösteren diğer kürsüler Kenya ve İspanya’da yer alıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow