hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi'nde, ‘Radyo Günebakan’ test yayınına başladı

    Trakya Üniversitesinde, ‘Radyo Günebakan’ test yayınına başladı
    expand

    Trakya Üniversitesi'nde, ‘Radyo Günebakan’ test yayınına başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)-  EDİRNE'de Trakya Üniversitesi (TÜ) bünyesinde, bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak, üniversitede hayata geçirilen çalışmaları kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktarmak, eğitsel faaliyetler gerçekleştirmek, kentin ve bölgenin güçlü sesini tüm dünyaya ulaştırmak amacıyla ‘Radyo Günebakan’ kuruldu. Radyo test sürecine müzik yayınıyla başlarken, ilk konuk ise Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu oldu.

    Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Radyo Günebakan’ test yayınına başladı. Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklamada, hali hazırda sadece müzik yayınıyla devam eden test sürecinin tamamlanmasının ardından Radyo Günebakan’ın, kısa süre içerisinde FM 108.0 frekansı üzerinden tüm bölgeye, internet üzerinden ise Balkanlar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına yayın yapacağı belirtildi. Radyo’nun Genel Yayın Yönetmenliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Başar Hatırnaz üstlenirken, Program Sorumlusu Öğr. Gör. Nur Yılmaz Ercin, Teknik Departman Sorumlusu ise Öğr. Gör. Fatih Ök olacak.

    ‘BÖLGE HALKI NİTELİKLİ YAYINLARLA BULUŞACAK’

     Radyo Günebakan’ı test yayını sürecinde ziyaret eden olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, radyonun stüdyolarını ve kayıt odalarını gezerek incelemelerde bulundu. Radyo Günebakan Genel Yayın Yönetmeni  Başak Hatırnaz’dan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversitemiz ve kentimiz için bir pencere görevi üstlenecek olan radyomuz bilimsel, akademik, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel program karmasıyla öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi, idari ekibimizi ve elbette bölge halkını nitelikli yayınlarla buluşturacak" dedi.

    ‘ÜNİVERSİTE İLE BÖLGE HALKI ARASINDA KÖPRÜ OLACAK’

    Uzun süredir üzerinde çalıştıkları radyonun test süreci ile yayın hayatına başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tabakoğlu, "Radyomuz, üniversite ve bölge halkı arasında bir köprü görevi üstlenecek. İsim belirleme çalışmalarımız sırasında hem bölgemizi temsil eden hem de algı açısından pozitif çağrışımları bulunan bir isim ve görsel seçmek istedik. Ayçiçeği, nam-ı diğer günebakan, hem bölgemizi hem de yazın sıcaklığını, güneşi, güzelliği ve umudu temsil ediyor. Tarlalarda sıra sıra dizilmiş hallerine bakmaya doyamadığımız, her yeni gün güneşin peşinden koşan bu güzel çiçek, radyomuzun da ilham kaynağı oldu ve radyomuza Günebakan ismini verdik. İnanıyorum ki radyomuz, adı ve temsil ettiği sapsarı bu çiçek gibi, her yeni güne renk katacak, günümüzü aydınlatacak” diye konuştu.

    ‘SESİMİZİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ULAŞTIRACAĞIZ’

    Radyo Günebakan Genel Yayın Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Başar Hatırnaz ise stüdyo ve kayıt odalarının son teknolojik alt yapı ve yazılımlarla donatıldığını belirterek, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız projemizde artık test yayınına başlamış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Radyo Günebakan Edirne, bölge ve Balkanların yeni buluşma noktası olacak. Sesimizi dünyanın dört bir yanına ulaştıracağız. Canlı yayın konukları ağırlayabileceğimiz stüdyolarımızda aynı zamanda telefonla canlı yayın bağlantıları da olacak. Yayın ilkelerimiz doğrultusunda, akademik anlamda üniversite seviyesinde müzik yayınıyla birlikte çok çeşitli programlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow