hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi'nden Duru, Fransa'daki flüt yarışmasında birinci oldu

    Trakya Üniversitesinden Duru, Fransadaki flüt yarışmasında birinci oldu
    expand

    Trakya Üniversitesi'nden Duru, Fransa'daki flüt yarışmasında birinci oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencisi Duru Körpecik, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen Uluslararası Online Flutissimo 2021 Flüt Yarışması'nda birinci oldu.

    Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Çisem Önver Zafer'in flüt sınıfı öğrencisi Duru Körpecik, flüt alanında dünyaca tanınmış sanatçıların jüri üyesi olarak yer aldığı uluslararası yarışmada birincilik ödülünün sahibi oldu. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Doç. Çisem Önver Zafer ve öğrencisi Duru Körpecik'i makamında ağırlayarak tebrik etti. Doç. Çisem Önver, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve farklı yaş gruplarından çok sayıda genç sanatçının katıldığı uluslararası yarışmanın jüri üyeliklerini flüt alanında dünyaca tanınmış sanatçıların yaptığını belirterek, yeni öğrenciler yetiştirerek yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 

    Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da uluslararası bir yarışmada hem üniversitenin hem de Edirne'nin adını başarı ve gururla temsil eden Duru Körpecik'i tebrik ederek kendisine teşekkür belgesi takdim etti. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın çok güzel işlere imza attığını ve Duru Körpecik'in de bu başarılara yeni bir halka eklediğini ifade eden Tabakoğlu, Konservatuar Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer'i ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Çisem Önver'i de tebrik etti.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow