hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi’ne 13 bin uluslararası öğrenci başvurdu

    Trakya Üniversitesi’ne 13 bin uluslararası öğrenci başvurdu
    expand

    Trakya Üniversitesi’ne 13 bin uluslararası öğrenci başvurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- BALKANLAR başta olmak üzere 64 farklı ülkeden 4 bin 400 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi’ne (TÜ) 2020 -2021 eğitim, öğretim yılı için yaklaşık 13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 10 bin uluslararası öğrenci hedefine her geçen yıl daha da yaklaştıklarını belirterek, "Trakya Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanındayız. Trakya Üniversitesi ülkemizde ve Balkanlarda akla gelen ilk üniversite olmayı sürdürecek" dedi.

    Trakya Üniversitesi’nde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı uluslararası öğrenci başvuruları sona erdi. 147 programda 2 bin 544 kontenjanın açıldığı birinci başvuru dönemine bu yıl yaklaşık 13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı. Eğitim hayatlarını Edirne’de sürdürmek isteyen uluslararası öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Trakya Üniversitesi, başvuruları bu yıl Covid-19 önlemleri kapsamında‘Evden Başvuru’ formatında gerçekleştirdi. Öğrenci başvuruları 27 Temmuz 2020 tarihinde sona ererken toplam 12 bin 871 uluslararası öğrenci, Trakya Üniversitesi’nde okuyabilmek için başvuruda bulundu.

    LİSANS PROGRAMLARININ YÜZDE 85’İ BALKANLI ÖĞRENCİLERE

    Trakya Üniversitesi bu yıl tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi fakültelerin yer aldığı lisans programlarının yüzde 85’ini Balkanlı öğrencilere ayırdı. Uluslararası öğrenciler için lisans programlarında açılan 1517 kontenjanın 1293’üne Balkanlı öğrenciler yerleşti.

    EN ÇOK TERCİH: DİŞ HEKİMLİĞİ, ECZACILIK VE TIP

    Dünyanın farklı ülkelerinden öğrenci adayları için 22 Haziran 2020’de online olarak başlayan Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci 1. Başvuru Dönemi’nde 147 programda toplam 2 bin 544 kontenjan açıldı. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin otomasyon sistemi üzerinden “Ortaöğretim Not Ortalaması”na göre asil ve yedek olarak sıralanan adayların en çok tercih ettiği bölümler; diş hekimliği, eczacılık, tıp, bilgisayar mühendisliği, mimarlık, hemşirelik, fizyoterapi, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve genetik bölümü olarak sıralandı.

    ’10 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİNE YAKLAŞIYORUZ’

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 10 bin uluslararası öğrenci hedefine her geçen yıl daha da yaklaştıklarını ifade ederek, üniversite olarak öğrencilere büyük avantajlar sağladıklarını kaydetti. Uluslararası öğrenci sayısını kısa sürede bin 500’lü rakamlardan 4 bin 400’e yükselttiklerini ve Trakya Üniversitesi’nin başta Balkanlar olmak üzere uluslararası camiada tanınırlığının arttığını söyleyen Rektör Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanındayız. Trakya Üniversitesi ülkemizde ve Balkanlarda akla gelen ilk üniversite olmayı sürdürecek. Geçen yıl burslu öğrenciler hariç toplam 1.601 uluslararası kaydıyla bölge üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversite olduk. Türkiye ile gönül coğrafyamız Balkanlar arasında köprü görevi üstlenemeye devam ediyoruz. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize hoş geldin diyor, başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

    ‘KAYIT İŞLEMLERİ 10 -14 AĞUSTOS’TA

    Öte yandan konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin otomasyon sistemi üzerinden “Ortaöğretim Not Ortalaması”na göre asil ve yedek olarak sıralanan adayların 10 Ağustos 2020 tarihlerinde başlayan online kayıt işlerinin 14 Ağustos 2020 tarihinde sona ereceği elirtildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow