hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakyalı STK’lar ormanlar için kenetlendi

    Trakyalı STK’lar ormanlar için kenetlendi
    expand

    Trakyalı STK’lar ormanlar için kenetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA - EDİRNE  Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğünde, Trakya bölgesindeki oda ve borsalar biraraya gelerek, bölgede ve Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için ‘Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun’ isimli kampanya başlattı.

    Edirne’nin Keşan ilçesinde geçtiğimiz hafta çıkan ve yaklaşık 60 önüm ormanlık alanı etkileyen yangının ardından Trakya’daki oda ve borsalar harekete geçti. ETSO öncülüğünde başlatılan kampanyaya Edirne Sanayici İşadamları Derneği ve Trakya Kalkınma Ajansı da (TRAKYAKA) destek verdi. Kampanyada toplanacak paraların Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilerek, yangınlarda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması hedeflendi. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "İnşallah bir daha bu kampanyaları yapmak zorunda kalacağımız yangınlarla karşılaşmayız" dedi.

    “TRAKYA’DA YENİ ORMANLAR OLUŞTURABİLİRİZ”

    Türkiye’de son dönemde çıkan yangınların ormanlara ve çevreye büyük zarar verdiğini söyleyen Zıpkınkurt, sivil toplum kuruluşları olarak bu noktada harekete geçmek istediklerini belirtti. Zıpkınkurt, "Biliyorsunuz Keşan’da meydana gelen yangında da 60 dönüme yakın ormanlık alan yandı. Buranın ağaçlandırılmasına sponsor olmak için kampanya başlattık. Tabi ki toplayacağımız miktar çok daha fazla olacaktır. O bölgeyi ağaçlandırdıktan sonra Trakya'da yeni ormanlar oluşturabiliriz” dedi.

    “BU BİRLİKTELİK DİĞER BÖLGELERE DE ÖRNEK OLSUN”

    Kampanya’da toplanan yardımların Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderileceğini dile getiren Zıpkınkurt, "Bu yapılan çalışma ve birliktelik umarım diğer bölgelere de örnek olur. 1 fidanın tanesi 10 TL, bununla ilgili ETSO bünyesinde ayrı bir hesap açtık. Yapılan yardımları burada toplayacağız. Bu yardımlar belirli bir limite ulaştığında da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu parayı devredeceğiz. Bunun da takipçisi olacağız. İnşallah bir daha böyle kampanyalar yapacak yangınlarla karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.

    “ORMAN YOĞUNLUĞUNU ARTTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

    Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı da tahrip olan ormanların en kısa sürede ağaçlandırılacağını ifade etti. Şapçı, "Yaşanan olay çok acı. Türkiye’nin bu tarz her doğal problemi bizim gibi STK’ları da ilgilendiriyor. Ağaçlandırmayı artırmak için birlik ve beraber içindeyiz. Daha yaşanabilir, seviyemizin düştüğü noktada da tekrar rehabilite ederek orman yoğunluğunu artırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

    “BU YARAYA MERHEM OLMALIYIZ”

    TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise orman yangınlarının dünyanın en önemli sorunlarından olduğunu söyledi. Şahin, "Maalesef tüm dünyada olduğu gibi ya aylarında Türkiye’de de orman yangınları çok çıkıyor. Bu dünyanın en önemli sorunlarından. Eğitim sayesinde bu yangınlar azalsa da devam ediyor. Önemli olan bu yaraya merhem olmak. Bu noktada bu toplantı çok önemli, bu kampanya çok önemli. Keşan'da meydana gelen orman yangının da ki alanın ağaçlandırılması ve yeni ormanların kurulması için çok faydalı bir kampanya. Biz de Kalkınma Ajansı olarak tüm Trakya’da bu faaliyetin yaygınlaştırılması ve genişletilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow